Biopremiär 10 februari för Dogborn – inspelad i Norrköping

Publicerad: 15 januari 2023
Profil av man med grå luva och mörk lugg som tittar ner, mittemot är en profil av kvinna som tittar på honom. Bakom dem syns två unga flickor med mörkt hår.

Dramathrillern Dogborn är inspelad i Norrköping och har biopremiär den 10 februari.

Dramathrillern "Dogborn" som spelades in med Norrköping som kuliss kommer ha biopremiär den 10 februari. Under början av 2021 spelades filmen in i Norrköping. Produktionen stöds av Norrköpings filmfond och i huvudrollerna syns artisten Silvana Imam, som gör sin långfilmsdebut, och skådespelaren Philip Oros. I regissörsstolen sitter prisbelönade manusförfattaren och regissören Isabella Carbonell.

"Tvillingarna lever under radarn, hemlösa och osynliga för samhället. Syster (Silvana Imam) är en tickande bomb, Bror (Philip Oros) har inte sagt ett ord sen de flydde sitt hemland. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem ett steg närmare drömmen om ett riktigt hem. Allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till B. Men när varorna anländer i form av två unga tjejer så uppstår en konflikt mellan syskonen. Under två intensiva dygn ställs de inför ett livsavgörande dilemma - hur långt är de beredda att gå i sin kamp för överlevnad?"

DOGBORN är Isabella Carbonells långfilmsdebut. Hon belönades med pris för Bästa regissör under 40 vid världspremiären på Venedig filmfestival.

Norrköpings kontrastrika scenografi blev inte enbart platsen för inspelningen. Det väckte även något hos regissören Isabella Carbonell.

– Det är en fantastisk stad. Jag vill flytta hit nu, säger hon.

Läs mer om inspelningen i Norrköping i pressmeddelande från den 23 februari, 2021

Här hittar du mer information om film i Norrköping

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 9 februari 2023