Etablera företag i Norrköping

Tågräls


Vårt unika läge gör oss till ett av Sveriges bästa logistiknav och vi har ett näringsliv fullt av verksamheter och människor som inspirerar varandra. Här finns en modig innovationstradition med en visualiseringsforskning i världsklass, framstående universitet, science parks och globala industriföretag.

En växande stad

Höghastighetsjärnvägen Ostlänken innebär inte bara att Norrköping får en central roll i ett av Sveriges största byggprojekt någonsin det innebär också att vi ökar vår egen expansionstakt rejält. Innerstaden växer när Inre hamnen utvecklas till ett attraktivt bostadsområde vid vattnet. Näst på tur står omvandlingen av Butängen där den nya centralstationen ska byggas. Blickar vi vidare ser vi även den kommande utvecklingen av Syltenområdet söder om Motala ström. Sammantaget pratar vi om tusentals nya bostäder, arbetsplatser och nya besöksmål i hjärtat av Norrköping.

Läs mer om framtidens Norrköping

Ledande logistikläge

Norrköpings läge gör oss till ett av Sveriges bästa logistiknav med tillgång till hamn, järnväg, europavägar och flygplats. Här finns stor kapacitet, och inte minst lika viktigt, ett stort utrymme för expansion.

Läs mer om logistikläget och hamnens utveckling här

Vi hjälper dig att hitta det du söker

Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av att etablera din verksamhet i Norrköping eller söker intressanta bygg- och investeringsprojekt.

Här kan du läsa mer om: aktuella marktilldelningar och ledig verksamhetsmark och få tips på lokaler att hyra.

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 15 augusti 2023