Dramathrillern Dogborn med Norrköping som kuliss

Publicerad: 23 februari 2021
Bild från thrillern Dogborn. Foto: Crelle.

Silvana Imam och Philip Oros spelar huvudrollerna Bror och Syster. Foto: Crelle.

Under början av 2021 har filmen Dogborn spelats in i Norrköping. Produktionen stöds av Norrköpings filmfond och i huvudrollerna syns artisten Silvana Imam, som gör sin långfilmsdebut, och skådespelaren Philip Oros. I regissörsstolen sitter prisbelönade manusförfattaren och regissören Isabella Carbonell.

– Norrköping som filmstad är spännande och full med överraskningar. Jag har kommit att tycka om den här staden väldigt mycket under våra inspelningsveckor, säger Isabella Carbonell.

Med Norrköping som kuliss är nu produktionsteamet inne på sista inspelningsveckan. Johan Karlsson, chef för Cnema och Norrköping filmfond ser positivt på att filmen har spelats in i Norrköping.
– Alla projekt som vi deltar i är viktiga för oss. Att inspelningarna för Dogborn har skett här är en stor fördel för Norrköping som filmstad, säger Johan Karlsson.

Dogborn är en dramathriller om människohandel och om drömmen att leva ett riktigt liv. Filmen handlar om Bror och Syster. Ett tvillingpar som spelas av Philip Oros och Silvana Imam. Han har inte yttrat ett ord sen de flydde från kriget i deras hemland. Hon tar hand om dem båda. Om hon bara kunde sluta hamna i slagsmål. De lever i hemlöshet och i ren desperation, och i jakten på att få leva ett helt vanligt liv, leds de in på en kriminell bana där allt och alla kan köpas.
– Det är en komplex historia där Bror och Syster är både offer och förövare. De har osynliggjorts av samhället och i en känsla av hopplöshet måste de ta ett beslut – att sälja eller att säljas, berättar Silvana Imam.

Isabella Carbonell har en bakgrund inom socialt arbete där hon bland annat arbetat med hemlösa. Det var också i arbetet hon fick idén till filmen.
– Jag har inspirerats av mitt tidigare arbete och människor jag då träffade. Jag ville göra en film som vem som helst ska kunna se och beröras av, säger hon.

Norrköpings kontrastrika scenografi blev inte enbart platsen för inspelningen. Det väckte även något hos regissören Isabella Carbonell.
– Det är en fantastisk stad. Jag vill flytta hit nu, säger hon.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 23 februari 2021