Om Norrköping Light Festival

The Paperboat – Intrepid. Skapad av Katja Galyuk, Nederländerna. Foto: Peter Holgersson, Norrköping Light Festival 2019.

Fredag den 27 november 2020 är det premiär för den sjätte upplagan av Norrköping Light Festival!

Har du tips och idéer på hur vi tillsammans kan få Norrköping att lysa upp i vinter? Kanske har du själv något lysande konstverk på gång? Ledord för årets upplaga är kärlek, värme, tillsammans och gemenskap. Hör av dig och berätta om dina tankar och idéer till
evenemang@norrkoping.se.

Historik

Norrköping Light Festival hade premiär vintern 2015 och var då ett samarbete med Amsterdam Light Festival. Målet var att lysa upp tillvaron den tiden på året när det är som mörkast. Skapa något som gav värme, skapade attraktivitet, trygghet, som skulle bygga stolthet och skapa tillresande. Det blev en omedelbar succé.

Från och med 2019 driver Norrköpings kommun evenemanget i egen regi. Förfrågan gick ut till lokala konstnärer och kreatörer och gensvaret blev fantastiskt. Norrköping visade åter prov på det engagemang och den kreativitet som bor här. Tillsammans skapade vi en Light Festival med fler installationer än någonsin förr.

Tillsammans lyser vi upp Norrköping ❤


Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 12 november 2020