Parker i Norrköping

Vill du njuta av en promenad i vackra omgivningar, ta en picknick i det gröna eller umgås med vänner i någon av Norrköpings parker?

Trädgårdar och parker att besöka i Norrköping

Parkerna i Norrköping är unika, en av dem bär på gammal slottshistoria, en annan erbjuder aktiviteter så som volleyboll och minigolf och en tredje har Norrköpings kända kaktusplantering.

Det finns mycket att upptäcka, vilken park börjar du med?

Tips på 4 parker i Norrköpings kommun att besöka!

  • Folkparken

Folkparken är ett stort parkområde beläget i centrala Norrköping. Här finns det möjlighet till massor av rekreation som till exempel äventyrsgolf, volleyboll, hyra av segway och frisbeegolf. Här finns en av Sveriges finaste anläggningar för Beachvolleyboll med 6 stycken banor. För alla barn finns det även en parklek med klätterställningar, badbassäng, gungor och mycket mer. Med sina 20 hektar grönytor finns det plats för alla.

  • Carl Johans park

Vill ni njuta en klassisk park från sekelskiftet? Då är Carl Johans park något för dig. Parken anlades stadsarkitekt C Th Malm redan 1860 och här finns bland annat Norrköpings kända kaktusplantering. Det går också bra att söka svalka under de stora kastanjeträden eller vid delfinfontänen.

  • Löfstad slottspark

Gå på en guidad visning om slottet och hör mer om hur slottet och dess barockträdgård förändrats genom åren. Du kan också promenera runt på slottets ägor på egen hand. Få en inblick i hur livet såg ut i de gamla statarstugor, järnvägen och levnadsöden genom att ta det av informationsskyltarna. På slottet finns även en handelsträdgård och ett café med uteservering.

  • Strömparken

Mitt i Norrköping hittar du Strömparken, belägen vid Motala ström. Genom parken rinner Lekbäcken med fiskar som lax och öring, här finns det möjlighet till cityfiske. Vila en stund i sittmiljöerna eller ha en picknick på gräsytorna. Vid parken finns även mysiga uteserveringar och roliga klätterställningar och vattenlek för barnen.

Parkerna ovan är bara ett axplock, det finns fler parker och grönområden att njuta av i Norrköping. Läs mer om Kärleksparken eller vackra Åbackarna med dess Rhododendrondal och 3 kilometer långa promenadstråk på kommunens webbplats. Där hittar du även en karta över rastgårdarna där din hund kan springa fritt.

Spring i benen? Här finns de bästa lekplatserna i Norrköping

Det finns gott om spännande lekparker i Norrköping med plats för bus och aktiviteter.

Här har vi samlat tips Bästa lekplatserna i Norrköping.

Varmt välkommen att besöka någon av Norrköpings alla parker!

Letar du efter bra turistinformation?

Våra infopoints

Ta dig runt i stan

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 28 september 2021