Lekparker

Lekparker

Är du på besök i Norrköping med leksugna barn och vill hitta en lekpark där barnen får leka av sig, eller är du Norrköpingsbo och vill få tips på nya roliga lekplatser och parker i Norrköping? Då har du kommit rätt – här får du tips på de roligaste lekplatserna för barn i alla åldrar!

Prova er fram bland de olika lekparkerna eller hitta just er familjs favorit bland Norrköpings alla lekplatser!

Stort utbud av lekplatser att besöka i Norrköping

Det finns mängder av lekparker i Norrköping – i Norrköpings kommun finns det så mycket som 100 stycken lekparker i olika storlekar i olika områden. Utöver kommunens lekplatser finns det dessutom fler lekparker som förvaltas av olika fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar.

Tips på 6 lekparker i Norrköpings kommun att besöka!

  • Mjölnareparken

Mjölnareparken är en lekplats i Norrköping som är rolig att besöka för både vuxna och barn! Med sitt historiska tema med miniatyrer i trä av Värmekyrkan, Holmentornet och Strykjärnet – tre av Norrköpings mest kända byggnader – har lekplatsen blivit ett populärt besöksmål mitt i centrum. Fallskyddsgummi på själva lekplatsen gör att barnens lekar blir säkrare, och flera av lekredskapen är dessutom tillgänglighetsanpassade.

Intill parken finns generöst med sittmöbler för barnens vuxna som vill ta en stunds paus från lekandet. Det finns dessutom öppen yta med plats för picknick och närhet till restauranger när ni blir hungriga!

  • Pryssgårdsparken

Är ni ute efter en lekplats i Norrköping där ni kan spendera hela dagen? Då bör ni besöka Pryssgårdsparken, som beskrivs som ”ett 1,3 kilometer långt äventyr”. Parken har planerats med hållbarhet i åtanke och erbjuder allt från hinderbana till klätterställningar, karusell, roliga djurfigurer, fotbollsmål och lianer. I parken finns också en stor grill omgiven av sittplatser i form av trästockar för den grillsugna familjen!

Det finns även en belyst motionsslinga där man kan ta en mysig promenad eller joggingrunda, och även en hinderbana som kan användas som ett enklare utegym.

  • Oxelbergsparken

Oxelbergsparken är en unik lekplats i Norrköping med sagotema som tar barnen till en spännande fantasivärld med drakar och troll! Här finns någonting för alla barn – gungor, sandlåda med vattenlek, klätterredskap, gräsytor för fotboll och mycket mer. På vintern kan man även ta med sig pulkan eller snowracern till Oxelbergsparkens pulkabacke! Det finns även picknickbord där hela familjen kan njuta av en god fika eller lunch när energin behöver fyllas på!

  • Strömparken

Strömparken är en park för hela familjen, belägen vid Motala ström i centrala Norrköping. Genom parken rinner Lekbäcken med fiskar som lax och öring. Parken erbjuder allt från härliga lekmiljöer med klätterställningar och vattenlek för barnen till möjlighet till fiske och närhet till mysiga uteserveringar där kaffesugna föräldrar kan sitta och ha uppsikt över barnen medan de leker.

  • Vasaparken

Vasaparken ligger i centrala Norrköping utmed Södra Promenaden. Under sommaren kan du se soldyrkande besökare på filtar och barn som leker på lekplatsen eller badar i plaskdammen. Under sommaren erbjuder Norrköpings fritidsgårdar gratis pyssel och aktiviteter nästan varje dag.

  • Folkparken

I folkparken kan man lätt spendera en hel dag med familjen. Här finns grönområden och en mängd olika aktiviteter för alla åldrar, t.ex. lekplats med klätterställningar, aktivitetshinderbana, plaskpool, frisbeegolf och mycket mer. Det finns även gratis toaletter.

  • Lindö Strand

Under 2021 färdigställds parken vid Lindö Strand. Det blir en stor park perfekt för strandhäng och aktiviteter, här finns både utegym, lekplats och bryggor.

I närområdet byggs ett torg samt 320 nya bostäder. Byggnationen är i full gång, vissa hus är klara medan andra påbörjas under 2021.

Här kan du upptäcka fler lekplatser och parker i Norrköping

På Norrköpings kommuns karta över lekplatser kan du hitta fler roliga lekparker i Norrköping. Du kan enkelt zooma ut och in för att hitta lekparker i ett visst område som passar er familj.

Kommunens lekplatser kontrolleras minst en gång i veckan och säkerheten besiktigas en gång per år.

Mer sugen på grönområden?

Lista över parker i Norrköping

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 28 september 2021