RIX FM Festival till Augustifesten den 16 augusti!

Publicerad: 23 april 2024
Publik, sommarkväll.

Foto från en sommarkväll under Augustifesten 2023.

Den 15-17 augusti är det dags för Augustifesten 2024. Likt tidigare år planeras det för en familjefest med musik, marknad, aktiviteter och underhållning för alla åldrar. RIX FM Festival återvänder till Vasaparken och nytt för i år är att Götaparken blir en ny plats för musikunderhållning.

Planeringen är i full gång och det är härligt att känna engagemanget från näringsliv, föreningsliv och andra intressenter. Vi märker redan nu att det är många invånare och besökare som ser fram emot Augustifesten och att stadsfesten är en självklar höjdpunkt i slutet av sommaren i Norrköping, säger Martin Roos, VD, Upplev Norrköping.

Nytt för i år är en scen i Götaparken med artistprogram och första akt som presenterats är Dina Ögon som precis avslutat en bejublad utsåld vårturné. Det nya scenområdet uppmanar besökare att resa hållbart med kollektivtrafik till Norrköping C och skapar på så sätt ett naturligt evenemangsstråk från Götaparken över Motala Ström och vidare in i stadsfesten.

Vi jobbar vidare med att få Augustifesten att växa lite mer för varje år. Augustifesten ska symbolisera gemenskap, glädje och fest, och det gör vi bäst tillsammans med näringsliv, föreningsliv, fastighetsägare och besökare. Norrköping ska få vibrera av god stämning under de dagar Augustifesten pågår och det känns jättekul att RIX FM festival återigen vill komma och sätta upp sin festival i Vasaparken, säger Carita Nord Isgren, projektledare evenemang, Upplev Norrköping.

Läs mer om Augustifesten

Sveriges största festival

Under sommaren höjer återigen RIX FM Festival pulsen i 12 städer runt om i landet. Förra året gästades festivalen av över en kvarts miljon besökare, vilket gör RIX FM Festival till den i särklass största festivalen i Sverige. Fredagen den 16 aug bjuder RIX FM sina lyssnare i Norrköping på en
färgsprakande sommarfest tillsammans med några av de hetaste artisterna just nu.

I år firar RIX FM Festival 25 år. Det var ingen som trodde att turnén skulle bli en sådan succé när vi startade 2000, men efter 25 fantastiska år så är vi nu ett av Europas största radioevent. Idén är enkel. Tillsammans med våra partners, artister och skivbolag bjuder vi RIX FMs lyssnare på en unik musikupplevelse med fri entré som tack för att de lyssnar, säger Anders Sjöland, Marknadsdirektör på Viaplay Group Radio.

RIX FM Festival presenteras av Viaplay i samarbete med OLW, Ingo, Pepsi, McDonald’s, Elitfönster och Pengapeppen. Årets artister offentliggörs vid ett senare tillfälle. RIX FM Festival har alltid fri entré och arrangeras i Norrköping fredagen den 16 aug 2024 på stora scenen i Vasaparken.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 23 april 2024