Foto på flera installationer och konstverk från 2019 års Norrköping Light Festival.

Musikhjälpen till Norrköping

Den 13-19 december kommer Musikhjälpens bur att stå på Gamla torget i Norrköping. Exakt hur årets upplägg kommer att se ut beror på pandemins utveckling under hösten. Förra årets planer på att välkomna Musikhjälpen till Norrköping fick ställas in på grund av pandemiläget, men nu gör man ett nytt försök.

– Det är väldigt roligt att vi får ta upp planeringen igen kring hur vi som värdstad kan göra årets Musikhjälpen till ett evenemang som kan glädja personer oavsett vart i landet man befinner sig, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

Musikhjälpen 2021 äger rum på Gamla torget vid Industrilandskapet i Norrköping mellan den 13-19 december.

– Gemenskap, engagemang, omtanke och medmänsklighet är viktigare än någonsin. Norrköping är en musikstad som har väldigt goda förutsättningar för att stå värd för ett sådant här evenemang. Musikhjälpen blir en viktig kick-start för Norrköping som evenemangsstad, inte minst för besöksnäringen som lidit svårt under pandemin. Självklart kommer vi att vara ytterst måna om att evenemanget genomförs på ett så säkert sätt som möjligt sett till rådande restriktioner, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Evenemanget kommer inte att samla större publik än vad rådande restriktioner tillåter och tillsammans med Musikhjälpen kommer Norrköping som värdstad se till att evenemanget kan genomföras på ett säkert sätt.

– Vi kommer att hitta lösningar för ett bra Musikhjälpen och ser fram emot att äntligen komma ut till ett torg igen. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framför allt för att den insats Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin, säger Musikhjälpens projektledare Karl-Johan Paulsson.

– Det känns otroligt skoj att Musikhjälpen vill komma tillbaka till oss och Norrköping är redo. Här finns värme, gemenskap och ett stort engagemang, vi har längtat länge nog nu, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator Norrköpings kommun.

Har du frågor om Musikhjälpen?

Mejla din fråga till evenemang@norrkoping.se

Andra evenemang i Norrköping

Större evenemang

Evenemangskalendern

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 7 september 2021