Vandra i Kolmården

Kolmården är ett bergs- och skogsområde i gränstrakterna mellan Östergötland och Södermanland. Området har i alla tider fascinerat människor på grund av sin orörda, vilda och dramatiska natur med många sevärdheter och den hänförande utsikten över Bråviken.

För dig som vill vandra i Kolmården finns en mängd möjligheter – oavsett om du är ute efter en enklare eller mer krävande vandring. Här får du våra bästa tips på var du kan vandra i Kolmården!

Här kan du vandra i Kolmården

Vare sig du vill vandra en lång sträcka eller om du är sugen på en kortare tur erbjuder området tveklöst en passande vandringsled för just dig – alla kan vandra i Kolmården! På flera platser är det enkelt att själv välja hur lång sträcka du vill vandra, till exempel i Fjällmossen där du hittar kortare såväl som längre vandringsleder.

TIPS!

På vissa ställen, där leder korsar varandra eller en markering kan ha försvunnit är det bra att ta hjälp av de digitala kartor som finns för vandringslederna i området. Naturkartan.se samt ostgotaleden.se. Se till att ha din position påslagen och att du tillåter att hemsidan använder din position. Då ser du enkelt var du befinner dig och var leden går. På de flesta platser i Kolmården är täckningen bra. Ett annat tips är att ta med en power bank för att kunna ladda din telefon då det går åt en del batteri att följa den digitala kartan.

Upptäck fler leder där du kan vandra i Kolmården

Ytterligare ett tips för att upptäcka och läsa mer om de vandringsleder du är intresserad av är sajten naturkartan.se.

Lycka till med din vandring!

Fler naturupplevelser i Norrköping:

Upptäck Norrköpings skärgård

För äventyraren

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 30 september 2021