Vandra i Kolmården

Kolmården är ett område som i alla tider har fascinerat människor på grund av sin vilda och dramatiska natur. Förr var det en farlig plats med smala passager och lätt att bli överfallen. Idag är området mest känt för Kolmårdens djurpark samt den hänförande utsikten över Bråviken.

I området Kolmården finns idag en mängd vandringsmöjligheter. Både lättare och mer krävande vandring. I djupa John Bauer skogar, med fantastisk utsikt eller precis vid kanten av en sjö eller Bråviken. På flera platser är det enkelt att själv välja hur lång sträckan ska vara då det finns genvägar.

Vid Ågelsjöområdet finns ett antal vandringsslingor med stora variationsmöjligheter på längd och svårighetsgrad. Här finns även gott om picknickbord, torrdass, badplats, tältplatser och en sagostig för barn.

Vid Marmorbruket går det också att anpassa sin vandring utifrån önskad längd och svårighet. Här finns även torrdass, museum och café (viss tid på året). Rundslingan vid Stora Älgsjön är väldigt vacker och lättvandrad och går runt sjön Stora Älgsjön. Getåravinen är en annan vandring.

TIPS!

På vissa ställen, där leder korsar varandra eller en markering kan ha försvunnit är det bra att ta hjälp av de digitala kartor som finns för vandringslederna i området. Naturkartan.se samt ostgotaleden.se. Se till att ha din position påslagen och att du tillåter att hemsidan använder din position. Då ser du enkelt var du befinner dig och var leden går. På de flesta platser i Kolmården är täckningen bra. Ett annat tips är att ta med en power bank för att kunna ladda din telefon då det går åt en del batteri att följa den digitala kartan.

Fler naturupplevelser i Norrköping:

Upptäck Norrköpings skärgård

För äventyraren

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 26 juni 2020