Arkösund

Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Stanna till vid kajen, ta en glass och handla rökt fisk eller slå dig ner på en berghäll och se på det pulserande båtlivet i farleden precis utanför.

Här hittar du badklippor, sandstränder, camping, restauranger och hotell med god mat och dryck och levande musik. Här finns också gästhamnar och all den service som båtlivet behöver som båtvarv, båtmack och affär. Sommartid erbjuds underhållning i form av musik och teater. Norrköpings rika grosshandlare byggde här sina sommarhus vid förra sekelskiftet så ta en promenad och beundra de vackra patriciervillorna med punschverandor och lusthus.

Arkösunds skärgård bjuder på ett varierat fiske efter många arter. Här finns grunda vikar där gäddan lurar i vassen, abborrgrund och djupa fjärdar med strömming. Fisket med handredskap är fritt, men glöm inte att kolla upp vilka fiskeregler som gäller.

Missa inte heller att man kan boka en rib-båttur, spela minigolf eller boule, ta en promenad till utsiktsplatsen eller utnyttja utegymmet.

Lina Skandevall - Arkösunds skärgård

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 14 juni 2023