Badplatser

Badplatser i Norrköping

Norrköping är beläget längst in i Bråviken och kan skryta med många vackra naturområden som bjuder in till goda möjligheter till bad! Är du sugen på ett dopp i det blå och letar efter badplatser i Norrköping att testa? Då har du kommit rätt! Oavsett om du föredrar att dyka ner i havet från en klippa, simma i en stilla skogssjö eller sola på en sandstrand hittar du Norrköpings bästa badplatser här. Testa dig fram bland de olika badplatserna och hitta just ditt guldkorn!

Bada i Norrköping – härliga badplatser att besöka

I Norrköping finns badplatser för alla! Letar du efter en sandstrand för hela familjen att spendera en sommardag på, är du ute efter ett uppfriskande dopp i en insjö omgiven av vacker natur eller är du modig nog att våga bada kallbad under höst, vinter eller vår? Badplatserna i Norrköping har olika karaktär, vilket gör att du kan prova olika typer av badplatser beroende på vad du är sugen på. Oavsett om du är ute efter att hitta en favorit att återkomma till eller om du tycker om att variera dig ska du veta en sak: badmöjligheterna är stora i Norrköpings kommun!

Här kan du upptäcka badplatser i Norrköping

Besök Naturkartans lista över badplatser i Norrköping, där hittar då både kända och okända smultronställen. Du kan bland annat se:

  • Typ av badplats – Sandstrand, havsbad eller skogsjö – vad är just du ute efter?
  • Var badplatsen ligger – På kartan på webbplatsen kan du enkelt se var de olika badplatserna i Norrköpings kommun ligger. Du kan även se hur du smidigast tar dig dit, både med bil och kommunalt!
  • Närhet till parkering – För dig som kommer med bil är närhet av parkering sannolikt en avgörande faktor för vilka badplatser i Norrköping som passar dig. På respektive badplats kan du se var parkeringen ligger i förhållande till badplatsen.
  • Tillgång till servering – Vill du slippa ta med dig egen mat och dryck kan du välja en badplats med närhet till servering. Då kan du enkelt äta en bit mat, köpa en svalkande glass eller köpa en kopp kaffe när det är fikadags!
  • Tillgänglighet till toalett – Är du en av många som vill veta om badplatsen du planerar att besöka har en närliggande toalett? Då kan vi glädja dig med att denna information går att hitta om badplatserna i listan!
  • Handikappanpassning – Har du eller någon du planerar att ta ett dopp med en funktionsnedsättning? Då kan det vara en bra idé att kolla upp vilka av Norrköpings badplatser som är handikappanpassade!

Kommunens badplatser

Idag finns det 21 badplatser i Norrköping som kommunen sköter om. Botten på de flesta av badplatserna undersöks under sommaren. Notera att hundar inte får vistas eller bada på kommunens badplatser.

Hur är vattenkvaliteten?

Det görs kontinuerliga vattenprover på många av badplatserna i Norrköping. På Havs- och vattenmyndighetens hemsida kan du hitta aktuell information om vattenkvaliteten på Norrköpings badplatser. Du kan till exempel hitta information om vattentemperatur, om det förekommer algblomning samt om det förekommer höga bakteriehalter på de olika badplatserna.

Bada bastu i naturen

Är du en vinterbadare? Här kan du boka bastu i både skog och skärgård i Norrköpings kommun. Bada bastu i Norrköping

Varmt välkommen att bada på en av badplatserna i Norrköping kommun!

Hitta din favoritbadplats:
Badplatser i Norrköping

Letar du efter bra turistinformation?

Våra infopoints

Ta dig runt i stan

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 15 januari 2024