Magiskt påsklov i Norrköping

Publicerad: 25 mars 2024
Två glada häxor med toppiga hattar.

I Kolmårdens djurpark kan du besöka Häxköping på påsklovet. Bild: Kolmården

Hälsa på i Bamses värld i Kolmården, lös Påskäggsmysteriet, besök spännande museum eller se 3D-bio i en 360 graders domteater? I Norrköping finns roliga upplevelser och aktiviteter både utomhus och inomhus under påsklovet!

Fira påsk med Bamse och hans vänner!

Succén är tillbaka! Den 29 mars är det äntligen dags att slå upp portarna till årets mysigaste påskfirande med Bamse och alla hans vänner.

Hela den härligt påskpyntade parken är öppen och du kan besöka häxorna i Häxköping, träffa påskharen i Trädgårdslandet och dansa loss till ett svängigt Bamsedisco i Småköping! Du kan också träffa djur från jordens alla hörn, sväva högt över savannens djur i världsunika linbanan Safari och åka häftiga berg- och dalbanan Wildfire!

Påsk med Bamse i Kolmården. Bild: Kolmården

Bamse flyttar in på Arbetets museum

I Norrköping finns fler spännande museum på gångavstånd! På Norrköpings konstmuseum vid Söder tull finns kreativa påsklovsaktiviteter. Promenera till vackra industrilandskapet där du hittar både Norrköpings stadsmuseum och Arbetets museum.

Kreativt påsklov på Norrköpings konstmuseum

Vävmaskinerna får liv på Norrköpings stadsmuseum under påsklovet

Under påsklovet flyttar Bamse in på Arbetets museum! Dessutom kan du besöka Kreativa Verkstan, lösa Museideckarna och hänga i Lilla Arbetets – precis som vanligt. Arbetets museum har öppet alla dagar förutom långfredagen och påskafton.

Du som besökare får följa med Bamses vänner i en spännande berättelse där Bamse har anklagats för ett brott han inte begått. Någon säger en massa elaka saker om Bamse, och det är upp till besökarna att ta reda på vem som ligger bakom ryktena.

Påsklov på Arbetets museum

3D-bio i en 360 graders domteater

I Industrilandskapet finns även Visualiseringscenter C där du kan se 3D-film i en 360 graders domteater. En riktigt häftig upplevelse! Filmer under påsklovet är bland andra Enchanted, Making Magic och Stjärnfallens hemligheter. Upplev, upptäck och utforska ännu mer! Under hela påsklovet öppnar dörrarna till Workshop Area på plan 5, där du som är yngre kan lära dig mer om programmering genom Cubetto. Nyfiken på att bygga en egen rymdbas, i stället? Då är TinkerCad-workshopen något för dig.

Påsklov på Visualiseringscenter C

Barn med 3D-glasögon.

Se häftig 3D-bio i en mäktig dom! Bild: Visualiseringscenter C

Lös det kluriga Påskäggsmysteriet

Vart har alla ägg tagit vägen? Ta reda på det genom att delta i äggjakten och titta på showen. Det blir en show med cirkus, sång, slapstick och teater. Showen avslutas med sång och dansstund för alla barn.

Läs mer hos Kulturkvarteret Hallarna

Affisch med information. Biljetter bokas på Biletto.se.

Lös det kluriga Påskäggsmysteriet på Kulturkvarteret Hallarna. Bild: Kaj Lind

Hoppa högt, klättra, bowla eller The Challenge?

Har du studs i benen? Skojiga trampolinparker finns både hos Eventcenter i Mirum Galleria och på JumpYard.

Eventcenters familjepaket under påsklovet ger den ultimata aktivitetsupplevelsen för hela familjen! Paketet innehåller bowling, The Challenge med 10 actionrum – 10 utmaningar, trampolinparken, shuffleboard, biljard, dart och rodeo.

Påsklovspaketet hos Eventcenter

I Jumpyards trampolinpark hittar du ett hav av studsmattor. Här kan du hoppa mellan trampoliner, träna tricks eller bara njuta av tyngdlösheten. Med JumpYard’s färgsprakande klätterväggar kan du på ett säkert och roligt sätt utmana dina vänner. Spänn fast dig, håll i dig och flyg ut över parken med vår SkyRider – en linbana, fast på räls! Vågar du åka ut över kompisarna nedanför?

JumpYard

Barn som hoppar och ser glad ut.

Trampolinpark hos Eventcenter. Bild: Eventcenter.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 25 mars 2024