Efter studierna

Att som student tidigt hamna i kontakt med arbetslivet banar självklart väg för tiden efter studierna. Linköpings universitet och Norrköpings kommun har länge haft ett nära samarbete kring olika typer av studentarbeten och praktik under utbildningstiden. Att starta eget är kanske inte för alla, men för de som känner entreprenörglöden i sig är Norrköping definitivt rätt stad att låta den sätta fart.

Jobba i Norrköping

I Norrköping finns jobb för dig. Vi är Sveriges åttonde största kommun med 140 000 invånare och vi växer stadigt år efter år. Våra största branscher är vård och omsorg, handel, tillverkning och utbildning. Byggsektorn är på stark framfart och när arbetet med Ostlänken, den största infrastrukturinvesteringen i modern tid, är igång stärker vi vår position som en av Sveriges mest intressanta tillväxtregioner.

Norrköpings kommun som arbetsgivare

Norrköpings kommun är stadens största arbetsgivare. Vi är ca 14 000 anställda och att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden.

Här kan du läsa mer om Norrköpings kommun som arbetsgivare

Hitta din nästa arbetsgivare i Norrköping här

 

Letar du bostad? Här finns Bostadslöftet!

I Norrköping är det enkelt att leva, verka och bo. Om du är klar med dina studier och letar bostad finns Bostadslöftet- ett samarbete med Norrköpings främsta hyresvärdar och Linköpings universitet.

Läs mer här hur Bostadslöftet fungerar

 

Livet efter studierna

Att ta sig ut ur studentbubblan kan kännas lite krångligt. Det finns möjligheter att söka jobb, starta eget företag, eller varför inte specialisera dig genom att studera vidare? Möjligheterna är många och du kan hitta mer information på Lius hemsida.

Lius hemsida

InGenious

InGenious är först och främst en kurs som kopplar ihop studenter vid Linköpings universitet med näringslivet - en kurs som kanske senare utmynnar i uppstart av eget företag, vem vet. I InGenious-projekt jobbar studenter skarpt med projektarbete i gruppform – och får högskolepoäng för det. Lösningar framtagna inom InGenious ägs av projektgruppen. Vill uppdragsgivaren använda dessa, eller fortsätta att utveckla dem i egen regi, behöver de först köpa rättigheterna. Hela köpeskillingen tillfaller projektgruppen.

Läs mer om InGenious

NyföretagarCentrum

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. De har rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller annat som rör företagande. Rådgivningen är helt kostnadsfri tack vare ett nätverk av samarbetspartners som stöder dem med både finansiella medel och personlig expertis och engagemang.

Läs mer om NyföretagarCentrum

Careergate

LiU CareerGate är en jobbsida för studenter och nyexaminerade från LiU. Jobbsidan är ett samarbete mellan Linköpings universitet och Graduateland ApS. Du som student har möjlighet att skapa en personlig profil och anpassa dina sidor utifrån studieinriktning, kompetenser och önskemål om jobb. Du kan också prenumerera på annonser från flera hundra olika företag och därmed vara uppdaterad om relevanta jobb som passar just dig.

Läs mer om Careergate

LEAD – LiU Entrepreneurship and Development

LEAD – LiU Entrepreneurship and Development är verksamma i Norrköping och Linköping och ägs av Linköpings universitet via det helägda dotterbolaget LiU Holding AB. LEAD är en företagsinkubator som accelererar utvecklingen av start-ups genom att förse innovatörer och entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för att nå snabbare och säkrare tillväxt. Något för dig med ett företag som vill växa, med andra ord!

Läs mer om LEAD

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 19 februari 2024