Vinterupplevelser i Norrköping

Ladda inför julen med en härlig weekend i Norrköping. Här finns bra shopping, Norrköping Light Festival och för barnfamiljen såklart Sagojul på Kolmården. Vi har ett stort utbud av restauranger, ett härligt kulturliv och fina hotell. Dessutom är vi stolt värdstad för Musikhjälpen!

Norrköping fotograferat från ovan, Norrköping Light Festival 2019. Foto: Fredrik Schlyter.

Norrköping fotograferat från ovan, Norrköping Light Festival 2019. Foto: Fredrik Schlyter.

Norrköping Light Festival

Norrköping Light Festival pågår under de mörka vintermånaderna december och januari och väcker liv i staden. Njut av spektakulära ljusinstallationer och konstverk som är utplacerade på flera håll, främst i det unika Industrilandskapet. Gå på egen hand eller följ med en guide. Kombinera din promenad med julshopping eller ett härligt restaurangbesök.

Läs mer här:
Norrköping Light Festival

Sagojul på Kolmården

I år bjuder Sagojul på Kolmården på fler nyheter än någonsin! Tomten och hans renar har flyttat in i Tomtebyn, på Barnens Lantgård firas det jul på gammaldags sätt och uppe vid Tomteverkstan jobbar tomtenissarna för fullt med att få alla klappar färdiga till jul. På julmarknaden finns massor av delikatesser och i Småköping kan du träffa Bamse och hans vänner.

Läs mer om se hur du bokar här:
Sagojul på Kolmården

Musikhjälpen till Norrköping!

Norrköping är stolt värdstad för Musikhjälpen 13-19:e december. Under 144 timmar sänder de tre programledare Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina non-stop i P3 och på SVT Play och stora delar av dygnet i SVT från Gamla Torget, Kärlekens torg. Hög stämning, spännande akter och många känslor räknar vi med att det blir denna vecka fylld av kärlek och värme.

Läs mer här:
Musikhjälpen i Norrköping 2021

Vildmarkshotellet, Kolmården. Foto: Parks and Resorts.

Vildmarkshotellet, Kolmården. Foto: Parks and Resorts.

Decembermys i Norrköping

Unna dig en december-weekend i Norrköping. Julshoppa i någon av våra fina butiker, besök Norrköping Light Festival, njut av en långlunch innan du checkar in på något av våra fina hotell och unnar dig härlig avkoppling. Kanske ett spahotell? Nästa dag är du kulturell och besöker något av våra fina museum.

Hitta rätt ställe för dig:
Övernatta i Norrköping

Ståhl Collection. Foto: John Sandlund

Ståhl Collection. Foto: John Sandlund

Gå på museum

Konst och kultur är en stor del av Norrköping. Norrköpings stadsmuseum blev i år valt till Årets museum och här kan ni bland annat se den omtalade utställning Medlöperi och motstånd. I staden finns det nyöppnade Ståhl Collection, en privat konstsamling med inriktning samtidskonst och Norrköpings konstmuseum med en av landets främsta samlingar av svensk 1900-talskonst. Arbetets Museum, inrymt i den klassiska byggnaden Strykjärnet mitt i det unika Industrilandskapet eller Visualiseringscenter C, där du kan uppleva 3D-visningar i domteatern är också populära besöksmål.

Läs mer och inspireras inför ditt besök här:
Besöksmål i Norrköping

VY i Norrköping.

Restaurang VY i Norrköping.

Smaka på Norrköping

En huvudingrediens i en lyckad weekend är såklart maten. Norrköping har både mysiga lunchställen och fina gourmetrestauranger, en del av de nämnda i White Guide. På senare år är det fler och fler som har upptäckt Norrköping för det stora utbudet och kommer till oss för matens skull i kombination med de fina miljöerna. Vi hjälper dig att paketera din matupplevelse på bästa sätt.

Läs mer här:
Äta och dricka i Norrköping

Illustrationsbild över Vintertorget.

Vintertorget

Med Rådhuset som ett vinterslott taget ur filmen Frost i bakgrunden kan man leka kurragömma bland snögubbarna och renarna. Passa på att stanna upp en stund, lyssna på musik, grilla en korv vid elden, åka skridskor på vår nya syntetisbana, låna utrustning gratis från vår fritidsbank och njuta av vintermyskänslan som infinner sig!

Läs mer här:
Vintertorget i Norrköping

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 22 november 2021