Upplev staden Norrköping

Wow, vad fint det är i Norrköping! Den kommentaren hör vi ofta här i staden. Med en blandning av imponerande, historiska industrimiljöer som fått nytt liv, bra shopping och ett ovanligt stort restaurangutbud har Norrköping allt man kan önska sig för en lyckad semester.

Norrköpings stadsmuseum är utnämnt till Årets museum 2021, Visualiseringscenter C får er att se saker ni inte kan se och nyöppnade Ståhl Collection erbjuder konstupplevelser i världsklass - Norrköping är en rik kulturstad där gammalt möter nytt och teknik möter konst.

Här nedan kan ni botanisera i allt som finns att upptäcka i Norrköping i sommar. Vill ni gå på deckarvandring i Emelie Schepps fotspår eller lära er mer om staden genom våra stadsvandringar hittar ni länkar till detta här.

Industrilandskapet med sina karaktäristiska byggnader där Arbetets Museum, kallat Strykjärnet, är den mest kända är en överraskning för många. Med Motala ström som forsar rakt igenom är det en höjdpunkt att strosa genom detta område, gå in på något museum eller sätta sig på en uteservering och titta på folk. Mycket instagramvänligt!

Apropå instagramvänligt måste ni gå till kvarteret Knäppingsborg. Fyllt med butiker och serveringar är detta en pärla i Norrköping.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 18 juli 2022