Höst i Norrköping

Norrköping gör sig bra på hösten. De vackra gula byggnaderna i Industrilandskapet lyser upp i mörkret och värmande kulturupplevelser genom konst, musik och teater finns det gott om i staden. Låt dig inspireras av våra tips på hur du kan få en riktigt mysig höst i Norrköping.

Foto på Industrilandskapet i Norrköping

Utforska det vackra Industrilandskapet

I hjärtat av Norrköping finns det vackra Industrilandskapet, vars textilera sedan länge är förbi och de vackra industribyggnaderna har fått nytt spännande liv. Här finns bland annat museer, caféer, restauranger och universitet. Besök Norrköpings stadsmuseum som fått det prestigesfyllda priset Årets Museum 2021 eller Arbetets Museum, inrymt i den klassiska byggnaden Strykjärnet. Hos Visualiseringscenter C kan du uppleva 3D-visningar i domteatern och spännande utställningar. I kvarteret Knäppingsborg hittar du mysiga gränder, unika butiker och spännande smakäventyr.

Läs mer om Industrilandskapet här:
Industrilandskapet i Norrköping

Norrköpings Symfoniorkester. Foto: Mats Bäcker

Norrköpings Symfoniorkester. Foto: Mats Bäcker

Upptäck Norrköpings kulturpärlor

Norrköping är en kulturstad med mycket känsla och historia. Här hittar du musik, teater och många andra guldkorn. Norrköpings Symfoniorkester, SON, är en av Skandinaviens främsta orkestrar och Östgötateatern har en bred repertoar med både nyskrivna spännande verk och härliga klassiker. 25 september - 24 oktober är det skandinavienpremiär av Amleié - färgsprakande musikal baserad på den femfaldigt Oscarsnominerade franska filmen.

Läs mer om Norrköpings kulturpärlor här:
Kultur i Norrköping

Ståhl Collection. Foto: John Sandlund

Ståhl Collection. Foto: John Sandlund

Stora konstupplevelser i Norrköping

Norrköpings konstmuseum, staden offentliga konst tillsammans med Ståhl Collection kan stilla den mest konstlängtande besökarens törst efter kultur.

Ståhl Collection är ett fantastiskt nytillskott i Norrköpings konstvärld. Denna privata konstsamling med inriktning samtidskonst presenterar både svenska och internationella konstnärskap och visas upp mitt i Norrköpings stadskärna på en yta om cirka 1900 kvm i en lokal som tidigare var en gammal yllefabrik.

Norrköpings konstmuseum är sedan länge ett välrenomerat konstmuseum med flera intressanta utställningar utöver en av Sveriges främsta konstsamlingar med svensk modernism och samtidskonst. Här finns också en av landets största grafiksamlingar. Det finns också en förteckning över stadens offentliga konst.

Läs mer här:
Ståhl Collection
Norrköpings konstmuseum

Fasaden på restaurang GIN

Norrköping har ett imponerade restaurangutbud.

I förhållande till invånarantal har Norrköping ett ovanligt stort utbud av restauranger. Här finns allt från gourmetrestauranger med omnämnanden i White Guide till gastropubbar och mikrobryggerier. Flera av restaurangkoncepten finns bara här i staden, men naturligtvis finns även flera härliga restaurangkedjor representerade i Norrköping.

Hitta din favoritrestaurang här:
Äta och dricka i Norrköping

Marmorbruket i Kolmården. Foto: Josefine Schön/Visit Östergötland

Marmorbruket i Kolmården. Foto: Josefine Schön/Visit Östergötland

Njut av höstvandring i Kolmården

I de mytomspunna Kolmårdsskogarna finns en mängd vandringsmöjligheter, både lättare och mer krävande vandringar. I djupa John Bauer skogar, med fantastisk utsikt eller precis vid kanten av en sjö eller Bråviken passerar Östgötaleden eller andra alternativa rundslingor. Ågelsjön Runt, Marmorbruket, Getåravinen och Stora Älgsjön är några av de populära turerna. Kombinera din vandring med ett boende i närheten.

Läs mer om vandringsleder i Norrköping här:
Vandringsleder och utflykter

Vildmarkshotellet. Foto: Peter Alendahl/Parks and Resorts

Vildmarkshotellet. Foto: Peter Alendahl/Parks and Resorts

Lyxa till det med spa

Norrköping erbjuder ett stort utbud av fina anläggningar med möjlighet till avkoppling och ompyssling för kropp och själ. Passa på att boka en weekend på något av våra unika hotell och anläggningar.

Läs mer om spaupplevelser i Norrköping här:
Lyxa till det med spa

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 4 oktober 2021