Härlig är jorden

Denna installation består av tre delar, S:t Olai kyrka, Stadstornet och Hedvigs kyrka som kopplas samman med ljus och tema.

Härlig är jorden, del 1 - S:t Olai kyrka och Stadstornet
Härlig är jorden, härlig är Guds himmel… Det har funnits en stadskyrka på samma plats i Norrköping sedan medeltiden. Tusentals fötter har trampat kyrkans altargång och åter tusentals fötter har passerat förbi kyrkans port. S:t Olai kyrka har varit en betydelsefull plats för generation efter generation, ett fantastiskt kulturarv att förvalta och en helig plats att komma till. …Skön är själarnas pilgrimsång!

Änglar den sjöngo, först för markens herdar… Norrköpings stadstorn är ett självklart inslag i stadsbilden. Dess stora kyrkklockor ringer in till gudstjänst och tornet har också fungerat som stadens brandvakttorn. Stadstornet har burit budskap under snart 250 års tid. …Människa gläd dig, Frälsarn är kommen, frid över jorden Herren bjöd.

Härlig är jorden, del 2 – Hedvigs kyrka
Tidevarv komma, tidevarv försvinna… Musiken är en trösterik bärare. Psalmen ”Härlig i jorden” har år efter år toppat listan på våra mest älskade psalmer och är en populär psalm till begravning. Vi får ta del av det stora hoppet i musiken. …Aldrig förstummas tonen från himlen, i själens glada pilgrimssång.

Skapad av: Svenska kyrkan, Norrköping

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 22 november 2021