Program globala veckorna

Globala veckorna 18-25 november 2023

Årets Globala veckor går av stapeln 18-25 november 2023. Tema är Återbruk - att ge både saker och människor en andra chans. Genom att reparera saker som är trasiga, dela saker med andra till exempel genom att byta eller låna och genom att skänka saker vidare till hjälporganisationer kan du minska ditt avfall och därmed också din klimatpåverkan.

Det är inte bara saker som kan få en andra chans utan även människor, därför har vi valt att vidga begreppet återbruk till att omfatta alla slags resurser – ge både saker och människor en andra chans!  

Under Globala veckorna kommer du få många bra tips på hur du kan återbruka men även lära dig mer om hur trasiga prylar kan repareras.

Årets program

Här kan du läsa årets program för Globala veckorna Pdf, 653 kB.

Invigning av Globala veckorna

Lördagen den 18 november på Arbetets museum plan 4, klockan 11-15.

Program 18 november

  • Konferencier Ann-Sofie Bergort guidar genom dagen. Återbruksaktörer på plats med försäljning och utställning under hela dagen.
  • 11.00 – Skeppet Pantalon och Sjörövarfrida: SjörövarFrida åker tur och retur över havet på skeppet Pantalon, gjord av pantflaskor. Med ett cykelhjul till roder, gamla lakan som segel och gitarren som paddel, tar SjörövarFrida med barnen på upptäcktsfärd med miljön som tema. (4-8 år) Begränsat antal platser. Först till kvarn!
  • 12.00 – Invigning av Globala veckorna med Anna Sotkasiira Wik,
    borgmästare och uppträdande av artisten Matilda Grün.
  • 12.30 – Möt Bea Szenfeld, en av Sveriges modigaste och mest banbrytande designers med bärbara konstverk i papper. Pappersworkshop med modedesigner Bea Szenfeld: Delta på
    pappersworkshop och lär dig väva, vika och montera olika former i papper. Begränsat antal platser, först till kvarn!
  • 14.15 – ”The future is handmade”- miniföreläsning med modedesigner Bea Szenfeld.
  • 15.00 – Avslutning och tack för idag

Inbjudan Återbruksdag på Arbetets museum – nu inviger vi årets Globala veckor! Pdf, 848 kB.

I samband med invigningen finns det möjlighet att delta med utställning/bord på Globala torget. Du får då en utställningsyta på Globala torget i form av ett bord på 80x180 cm samt en stol. Medtag egen duk till bordet.

Här kan du visa upp din verksamhet i form av utställning, försäljning av återbruksprodukter, prylbytaraktivitet, reparation av kläder/skor/prylar, skaparaktivitet och liknande.

Några av utställarna blir intervjuade på scenen av vår konferencier Ann-Sofie Bergort för att berätta om din verksamhet.

Låter det intressant – hör gärna av dig till Globala veckornas projektledare Karin Faxér, Norrköpings kommun: karin.faxer@norrkoping.se

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 16 november 2023