Program globala veckorna

Globala veckorna 18-25 november 2023

Årets Globala veckor går av stapeln 18-25 november 2023. Tema är Återbruk - att ge både saker och människor en andra chans. Genom att reparera saker som är trasiga, dela saker med andra till exempel genom att byta eller låna och genom att skänka saker vidare till hjälporganisationer kan du minska ditt avfall och därmed också din klimatpåverkan.

Det är inte bara saker som kan få en andra chans utan även människor, därför har vi valt att vidga begreppet återbruk till att omfatta alla slags resurser – ge både saker och människor en andra chans!  

Under Globala veckorna kommer du få många bra tips på hur du kan återbruka men även lära dig mer om hur trasiga prylar kan repareras.

Invigning av Globala veckorna

Lördagen den 18 november på Arbetets museum plan 4, klockan 11-15.

Program

  • Invigning av kommunstyrelsens/kommunfullmäktiges ordförande
  • Barnteater ”Skeppet Pantalon och Sjörövarfrida”
  • Musikunderhållning med sångerskan Matilda Grûn
  • Återbruks workshop
  • Miniföreläsning

I samband med invigningen finns det möjlighet att delta med utställning/bord på Globala torget. Du får då en utställningsyta på Globala torget i form av ett bord på 80x180 cm samt en stol. Medtag egen duk till bordet.

Här kan du visa upp din verksamhet i form av utställning, försäljning av återbruksprodukter, prylbytaraktivitet, reparation av kläder/skor/prylar, skaparaktivitet och liknande.

Några av utställarna blir intervjuade på scenen av vår konferencier Ann-Sofie Bergort för att berätta om din verksamhet.

Låter det intressant – hör gärna av dig till Globala veckornas projektledare Karin Faxér, Norrköpings kommun: karin.faxer@norrkoping.se

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 22 augusti 2023