Program globala veckorna

Globala veckorna 2022

Välkommen till Globala veckornas tioårsjubiluem den 10-20 november i Norrköping. Temat för jubileumsåret är ”Hållbara Norrköping – gemensamt och tillsammans”. Lär dig mer om klimatsmart mat med Tareq Taylor, gå på frukostföreläsning om social rättvisa med Nicolas Lunabba, få tips om återbrukning, se film, spring trapplopp eller anmäl en egen aktivitet som uppmärksammar de Globala målen.

Årets tema: Hållbara Norrköping – gemensamt och tillsammans

Temat för jubileumsåret är ”Hållbara Norrköping – gemensamt och tillsammans” där vi vill lyfta ett hållbart samhälle, hållbar konsumtion och produktion samt vikten av att alla känner sig inkluderade. Vi sätter fokus på:

  • Globalt mål 11: Hållbara städer
  • Globalt mål 12: Hållbar konsumtion och produktion
  • Globalt mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen

Bakom Globala veckorna står Norrköpings kommun i samverkan med Glokala Sverige, Arbetets Museum, Studieförbundet Sensus, Studiefrämjandet, Hyresbostäder i Norrköping, Cnema och lokala aktörer i Norrköping. Tillsammans vill vi lyfta Agenda 2030 och de globala målen och visa på hur vi alla kan bidra till en mer hållbar värld.

Anmäl din aktivitet – bli en del av Globala veckorna 2022

Vi välkomnar dig som lokal aktör i Norrköping att delta under Globala veckorna. Vi vill fylla Globala veckornas tio dagar med spännande och intressanta aktiviteter. Det kan vara föreläsning, film, samtal, visningar, musik, dans, konst, quiz med mera. Stort som smått är välkommet! Vi hoppas du vill vara med och bidra med aktiviteter under Globala veckorna.

Här anmäler du din aktivitet!

Här finns instruktioner om hur du fyller i anmälningsformuläret.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 15 september 2022