Globala veckorna

Välkommen till 2022 års Globala veckor!
I år arrangeras Globala veckorna för tionde året i rad så det är jubileum och vi hoppas på många spännande och intressanta arrangemang.

Hållbara Norrköping – gemensamt och tillsammans

Årets Globala veckor kommer att gå av stapeln mellan den 10 och 20 november. Temat för jubileumsåret är ”Hållbara Norrköping – gemensamt och tillsammans” där vi vill lyfta ett hållbart samhälle, hållbar konsumtion och produktion samt vikten av att alla känner sig inkluderade. Vi sätter fokus på globalt mål 11 kring hållbara städer, globalt mål 12 kring hållbar konsumtion och produktion samt global mål 16 kring fredliga och inkluderande samhällen. Under veckorna kommer det att erbjudas en mängd olika aktiviteter som exempelvis filmvisning, föreläsningar och trapplopp.

Bakom Globala veckorna står Norrköpings kommun i samverkan med Glokala Sverige, Arbetets Museum, Studieförbundet Sensus, Studiefrämjandet, Hyresbostäder i Norrköping, Cnema och lokala aktörer i Norrköping. Tillsammans vill vi lyfta Agenda 2030 och de globala målen och visa på hur vi alla kan bidra till en mer hållbar värld.

Anmälan öppnar i maj

Vi välkomnar dig som lokal aktör i Norrköping att delta under Globala veckorna. Din aktivitet registrerar du här på Visit Norrköping.

Anmälan kommer att öppna under maj månad – så håll utkik!

Varmt välkommen!

Program globala veckorna
Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 9 mars 2022