Större artister under Augustifesten

Augustifesten är tillbaka och tar med sig grymma artister! Inga mindre än Linnea Henriksson, Kalle Moraeus och Tomas Andersson Wij kommer på besök och sätter liv i Norrköping. Lyssna och förebered dig för nu är myllret, marknaden, människorna och framförallt musiken äntligen tillbaka.

Spana också in RIX FM Festival, Knickedick och Musik i det gröna med SON! Håll dig uppdaterad kring alla musikuppträdanden i vår evenemangskalender. Länkar hittar du längst ner på sidan.

Tomas Andersson Wij

RIX FM's logotyp i vit text mot blå bakgrund.

När? Torsdag 18 augusti klockan 20.00.

Var? Refvens grund.

Hitta hit

I över 20 år har Tomas Andersson Wij turnerat och byggt en publik. Långsamt har hans röst och sånger tagit sig in i de svenska stugorna. Många fick syn på hans fina kombination av förtätat allvar och varm humor genom SVT-serien "Tomas Andersson Wij spelar med"och senare i "Så mycket bättre”.

Bonniers har gett ut hans hyllade sångtexter i bokform, han är flerfaldigt grammisnominerad och har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier.


Under pandemiåret startade TAW podden "Hundåren" där han samtalar med artistkollegor om deras värsta motgångsperioder. Hundåren fick snabbt en stor publik och har i flera medier utnämnts till Sveriges bästa intervjupodd.


I september släpper Tomas Andersson Wij albumet ”Åskan i hjärtat”. Uppföljaren till 2020 års hyllade och grammis-nominerade skiva ”Högre än händerna når”. Albumet innehåller singlarna "Fira det liv som blev", som släpptes i samband med att Tomas fyllde 50 år, och i maj kom ”STHLM ekar utan dig”. En bitterljuv poplåt i storformat, som är skriven ihop med Andreas Mattsson, från ett sommarstockholm där festerna äntligen har kommit igång igen men där vissa personer saknas. Det kommande albumet är producerat av Axel Jonsson-Stridbeck tillsammans med TAW.

Lyssna på Tomas Andersson Wij på spotify

Linnea Henriksson

RIX FM's logotyp i vit text mot blå bakgrund.

När? Fredag 19 augusti klockan 20:00.

Var? Vasaparken.

Hitta hit

Förbered er på en äkta käftsmäll till live upplevelse – Linnea Henriksson åker på turné! I sommar ger hon sig ut med hela bandet och sina fantastiska låtar, både favoriterna vi kan utantill och nya låtar som ingen fått höra till dess.

Gåshud, glädje och en unik scennärvaro. Det är så vi känner Linnea Henriksson oavsett om hon rör oss till tårar i ”Så Mycket Bättre” eller programleder ”Melodifestivalen”. Under pandemin gav hon oss trösterika ”Det kommer en tid” och i sommar är den äntligen här. Med det är också Linnea tillbaka där hon själv kallar hemma – på scenen.


”Det brända kaffet på bensinstationerna, den pirriga känslan i logen och euforin som ska skrikas ut från scenen. Jag älskar allt med turné och längtar så otroligt mycket efter att få hänga med publiken och bandet igen. Den här sommaren är fokus att komma nära, nu när så mycket handlat om precis tvärtom, och jag kommer spela på många platser jag älskar och velat tillbaka till. I sommar skapar vi nya minnen! FATTA, va underbart!” – Linnea Henriksson.

”Den genuina glädjen över att stå på scen förmedlas inte bara genom Henrikssons sprudlande energi. Utan också genom hennes berörande samtal med publiken låtarna emellan.” – Gaffa.


”Det här kaxigt, ärligt och naket. Ett uppträdande som kräver åtminstone hälften av världens superlativ.” – Norran.


”Jag låter mig hänges. Öset. Svänget. Inlevelsen. Det här är riktigt, riktigt bra.” – BT.


”Varmt, innerligt och färgsprakande är några ord som ramar in Linnea Henrikssons konsert.” – Blekinge Läns Tidning.

Lyssna på Linnea Henriksson i spotify

Kalle Moraeus

RIX FM's logotyp i vit text mot blå bakgrund.

När? Lördag 20 augusti klockan 20:00.

Var? Refvens grund.

Hitta hit

Han är född in i en musikalisk familj och det var aldrig några tvivel om vad Kalle Moraeus skulle sysselsätta sig med. Efter att som fyraåring fått en mandolin av sina bröder väcktes musikaliteten och passionen. Fiol och gitarr blev senare huvudinstrumenten och valet att studera vidare och utveckla sig ytterligare inom musik var självklart.

Efter år av studerande i Falun och musikhögskolan Göteborg bland annat, hamnade Kalle till slut i Stockholm där ett vikariat i Kungliga Filharmoniska Orkestern väntade.
Efter ett par år som vikarie kom så erbjudandet om en permanent plats – Kalle Moraeus var nu en filharmoniker.


I samband med detta rullade studioarbetet på och Kalle blev en flitigt anlitad studiomusiker. En dag hörde en viss Benny Andersson av sig och efterfrågade Kalles tjänster. Tillsammans med sina bröder Olle och Perra tillsammans med Leif Göras och Nicke Göthe kallade de sig Orsa Spelmän. Samarbetet med Benny Andersson har fortsatt ända fram till idag i flera olika sammanhang och tillsammans har de gjort stort avtryck i svensk populärmusik.


Kalle har sen debutplattan med Orsa Spelmän 1988 och solodebuten 1991 medverkat på flera musikalbum, både som soloartist och tillsammans med andra. 2006 fick Kalle Moraeus Karamellodiktstipendiatet, det var det sista året som Povel Ramel själv stod för prisutdelningen.


På senare år har Kalle etablerat sig som en av våra mest folkkära artister. Med otaliga turnéer i bagaget och som programledare för SVT:s ”Så ska det låta” samt det egna programmet ”Moraeus med mera” har han letat sig in i den svenska folksjälen.

Lyssna på Kalle Moraeus i spotify

Fler musikevenemang och artister

Markus Krunegård, Linn Koch-Emmery, Veikko och Out Of Mind. Årets musikprogram är verkligen närproducerat med fantastiska artister från Norrköping.

Njut av klassisk musik, svenska visor och musiklåtar ute i det gröna med bland annat lokala artister som Peter Johansson.

Otroliga artister som bland andra Molly Sandén, Sam Ryder, Dotter och många fler. Det här vill du inte missa!

Det kommer många fler artister till Norrköping. Håll koll på allt roligt som händer runt om i staden i evenemangskalendern.

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 21 juli 2022