Trädgårdslust

Fotografi på äpplen i trälådor.

Trädgårdslust är ett evenemang där vi samlas för att hylla intresset för allt som har med trädgård, plantering och ett hållbart skafferi att göra. Här finns kreativa och lekfulla aktiviteter för stor som liten, tips och råd för nybörjare och proffs samt stort utbud av hantverk och närproducerade varor. Allt för en hyllning till det gröna livet.

Lördagen den 21 maj är det äntligen dags för Trädgårdslust vid Färgargården i Norrköping. Färgargården ligger fantastisk vackert längs med Motala Ström. Med en mix av trädgård, hantverk och mat och tusentals besökare hoppas vi att dagen blir fantastisk.

Plats: Färgargården i Norrköping
Datum och tid: Lördag den 21 maj, klockan 10-15

Trädgårdslust arrangeras tillsammans med Billbäcks Plantskola. Läs mer om dem här:
Billbäcks Plantskola


Under dagen har du möjlighet att njuta av en mix av trädgård, hantverk och mat av cirka 45 utställare. Dagen bjuder på mycket kul för både stora och små.

Scenområdet:

10.00 Clara Fyrberg hälsar välkommen
11.00 Linn Tholén från Ge för livet om hållbar konsumtion & social hållbarhet
11.30 Vem har koll(o), smakprov ur en barnmusikal
13.00 Linn Tholén från Ge för livet om hållbar konsumtion & social hållbarhet
13.30 Vem har koll(o) smakprov ur en barnmusikal

Mer om Ge för livet och Linn Tholén
Linn Tholén från Ge för livet gästar oss och inspirerar om hur man kan ta hand om det som vi inte längre behöver (second hand) och social hållbarhet.

Mer om Vem har koll(o)
Ensemblen från den nyskrivna barnmusikalen ”Vem har koll(o)” bjuder på smakprov från musikalen under dagen. Vem har koll(o) är en nyskriven barnmusikal som kommer spelas på Färgargården i sommar. Följ med barnen på en händelserik vistelse på kollot där sång och dans blandas med skratt och allvar. På scenen får ni möta barn i olika åldrar med olika personligheter som upptäcker ett mysterium på vägen.

Busfröområdet

  • Så frö i kruka och ta med hem
  • Trädgårdsmemory
  • Skottkärrerace – Tävla mot kompisen eller klockan
  • Naturbingo
  • Slå i spik – Slå i spik på egen hand
  • Teckningsbord – Vernissage, färglägg en vårig bild


Sticklingbytardag

Byt till dig nya favoriter! Alla sticklingsentusiaster är välkomna att byta till sig nya spännande växter. Ta med dig 1-3 rotade sticklingsodlingar och få med dig en annan hem! Förbered en lapp med vilken växt du har med dig och hur sticklingen hanteras bäst, så att den kan leva vidare på bästa sätt i nästa hem.

Inlämning och byte av sticklingar görs till eventvärdarna som finns runt scenområdet.

Vad är en stickling?
En stickling är en avskuren eller klippt stam, gren eller del av en rot avsedd att stickas ned i jord eller sättas i vatten så att en ny planta skapas. Viktigt att de sticklingar du tar med dig har börjat bilda rötter, det vill säga har en rotbildning.

Hållbarhet och miljö

Norrköpings kommun som arrangör jobbar för att skapa förutsättningar för att evenemanget ska bli så hållbart som möjligt och arbetar med att få med utställare och inspiratörer med stark anknytning till hållbarhet och miljömedvetenhet.

Norrköpings kommun arbetar aktivt med de globala målen och Trädgårdslust strävar mot mål 3 som innebär god hälsa och välbefinnande samt mål 12 som innebär hållbar konsumtion och produktion.

Bild på globala målen 3. god hälsa och välbefinnande och 12. hållbar konsumtion och produktion.

Läs mer om arbetet med de Globala målen här:
Globala målen

Vill du vara med som utställare?

Sista anmälningsdagen var den 1 maj. Hann du inte anmäla dig och vill gärna vara med? Hör av dig och berätta vad du vill sälja så ser vi vad det finns för möjligheter.

Hör av dig till Carita Nord Isgren på carita.nordisgren@norrkoping.se.

Här kan du läsa mer:
Anmälan för utställare, Trädgårdslust

Funderingar?
Kontakta Carita Nord Isgren, Norrköpings kommun, för mer information.
carita.nordisgren@norrkoping.se

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 16 maj 2022