Norrköpings fotbollsfest 2021

Norrköpings Fotbollsfest är över för den här gången - tack för i år!

Det har varit ett stort engagemang på turneringen som spelades den 29 juli – 1 augusti 2021. Med centrala spelplatser runt om i Norrköping som utgångspunkt och ett stort engagemang från idrottsföreningar, näringsliv och kommun är målsättningen att skapa en nationell fotbollsfest med internationella inslag. Det var 246 anmälda lag som spelade turnering i en av Sveriges ledande idrottsstäder – Norrköping!

Fotbollsfesten ska bli mer än bara fotboll

Visionen är att evenemangshelgen ska vara en mötesplats för fotbollsföreningar. Föreningarna kommer att erbjudas utbildning och inspiration med fokus på frågor som jämställdhet, mångfald, hållbarhet och tillgänglighet.

Kan man förändra världen med en fotbollscup?
Kan vägen mot ett bättre, tryggare och mer inkluderande samhälle starta med glädjen i en knattematch, en high five med domaren eller genom att göra plats under sitt paraply åt en förälder i motståndarlaget? Vi tror det. Tvärsäkert. För Norrköpings Fotbollsfest är tron på att fotbollen enar, inspirerar och bygger såväl laget som jaget.

Det är gemenskap, lycka, oförglömliga stunder och inställningen att fotboll och spelglädje givetvis ska vara tillgängligt för alla. Norrköpings Fotbollsfest är övertygelsen om att vi tillsammans kan skapa en bättre framtid. Norrköpings Fotbollsfest är så mycket mer.


När ni besöker Norrköping för fotbollsfesten så passa på att uppleva vår vackra stad som har så mycket att erbjuda.

Tips när du har egentid i stan:
Har du som förälder tid över när barnen spelar fotboll så passa på att vandra runt i Industrilandskapet och njut av närheten till den ständigt flödande Motala ström. Ta därefter en lång välförtjänt lunch på en härlig uteservering. Sedan rekomenderar vi att strosa runt i mysiga kvarteret Knäppingsborg med sina vackra gränder och mysiga torg. Gå runt bland småbutiker i en unik miljö och njut av en lyxkaffe eller något svalkande på ett av cafeerna. Sedan kan man ta av sig skorna och känna gräset under fötterna i någon av våra vackra parker.

Kvalitetstid med barn i Norrköping:
Har ni med er barn och vill uppleva Norrköping på bästa sätt rekomenderar vi ett besök på Visualiseringscenter. Här finns massor med roliga aktiviteter för vetgiriga barn i alla åldrar. Psssst! Förresten - smarrig glass hittar du bland annat på det anrika glasscafét Halvars Glass på Södra Promenaden. Det finns ett stort utbud av trevliga restauranger där ni kan hitta något som passar för just er familj när det blir dags för en välbehövlig lunch. Passa även på att upptäcka någon av våra roliga lekplatser runt om i stan. Missa inte lekparken Mjölnaren som är som ett Industrilandskap i miniatyr. Som en fin avslutning på dagen med många nya intryck, passar det perfekt med ett svalkande dopp på någon av våra många fina badplatser!

Passa på att boka in er på ett hotell i city så har ni perfekt gångavstånd till shopping, upplevelser och kultur!

Bild på tjej som spelar fotboll
Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 2 augusti 2021