Norrköpings fotbollsfest 2021

Nytt samarbete kring fotbollsturneringen Norrköpings Fotbollsfest. Föreningar i Norrköping tillsammans med evenemangsbolaget HAPPY startar en ny gemensam fotbollsturnering med premiär sommaren 2021.

Fotbollsfesten genomförs 29 juli - 1 augusti 2021.

En fotbollsfest som ska ge eko

Arrangörsföreningarna Eneby BK, Lindö FF och Smedby AIS ansvarar, inspirerar och utbildar årligen över 2000 barn och ungdomar i föreningarna. Samtliga föreningar ser Fotbollsfesten som en möjlighet att utveckla ungdomsfotbollen i Norrköping och sätta idrottsstaden Norrköping på kartan. Fotbollsfesten ska på sikt skapa förutsättningar för fortsatt utveckling i idrottsföreningarna. Enligt ordförandena i föreningarna ska Norrkröpings Fotbollsfest bli en turnering som lockar föreningar från hela landet, år efter år. Målsättningen är att skapa ett fotbollsevenemang som är öppet för alla, bland annat för barn, ungdomar och familjer.

Norrköpings fotbollsfest ska bli mer än fotboll

Visionen är att evenemangshelgen ska vara en mötesplats för fotbollsföreningar. Föreningarna kommer att erbjudas utbildning och inspiration med fokus på frågor som jämställdhet, mångfald, hållbarhet och tillgänglighet.

Med centrala spelplatser runt om i Norrköping som utgångspunkt och ett stort engagemang från idrottsföreningar, näringsliv och kommun är målsättningen att skapa en nationell fotbollsfest med internationella inslag.

Idrottsföreningar kommer bli inbjudna till ett informationsmöte i januari där manifest, mål, vision, organisationsarbete ska presenteras och diskuteras. Pär Eriksson, tidigare delägare i PEMA samt verksam i Kimstad GOIF har anlitats som projektledare.

Läs mer om Fotbollsfesten:

www.fotbollsfesten.se

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 21 juli 2020