Norrköping Söderköpings Golfklubb – Klinga

I naturskön miljö erbjuder Klinga en 18 håls park- och skogsbana, bra drivingrange och övningsområde med korthål, välsorterad golfshop och en bra restaurang med fullständiga rättigheter.

NSGK är en av landets äldsta klubbar, bildad redan 1928. Klubbens tredje och nuvarande bana togs i bruk 1967 och är belägen ca 5 minuters bilresa från centrala Norrköping vid Klinga.

Banan har under de senaste åren genomgått flera förbättringar, och håller en hög klass, vilket både tävlande och motionärer har framfört.

En inte allt för lång par 73, där utmaningarna till stor del ligger kring och på de ofta upphöjda greenerna. Råkar man hamna utanför fairways kan man njuta av flera historiska platser och låta tankarna gå till många spännande händelser.

Hela området vid golfbanan är känt som ett stort hällristningsområde. Intill ligger Herrebro, Själf och Himmelstalund där såväl toppmoderna sportanläggningar som urgamla hällristningar kan beskådas.

På banan känner man närheten till historien främst genom de flerhundraåriga ekarna som finns strategiskt placerade på flera hål. Bland ekarna i banans utkant kan man se både offerbrunn och en fornborg som skilde Svear och Götar från varandra.

De gamla ankringsplatserna för vikingaskeppen vid stranden av sjön Blå Vom kan man inte längre se i verkligheten, men fantasin sätter inga gränser…

Norrköping Söderköpings Golfklubb - Klinga

Mer information
" width="424" height="424" allowfullscreen="" aria-hidden="false" tabindex="0" class="vn-object-page__information-map-frame" />
Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 20 september 2021