Elitidrott i Norrköping

Där drömmar blir verklighet – Stadens ledande stjärnor är med och gör vår idrottsstad starkare. Dolphins basket tog 2022 dubbla sm-totlar, både för damerna och herrarna! IFK Norrköping som ligger bra till i allsvenskan och år 2015 spelade hem SM-guld i fotboll och Vita Hästen i ishockey är tre förebilder för stadens yngre idrottare och leder oss mot framgång.

Det finns även många andra, individuella elitidrottare samt elitlag, som representerar Norrköping i nationella mästerskap och sprider glädjen och energin vi har i staden.

Se några av Norrköpings idrottsstjärnor:

Succé för O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping!

Den 21-27 juli 2019 hade Norrköping äran att vara värd till världens största orienteringstävling – O-Ringen. Tävlingarna hölls i Kolmårdskogarna, Vrinneviskogen, centrala Norrköping och i Finspångs skogar. I O-Ringenstaden på Himmelstalund campade cirka 15 000 personer och O-Ringentorget mitt i O-Ringenstaden var fullt med glada besökare och aktiva från morgon till kväll. Deltagarantalet, 21 217 personer, är den sjätte bästa siffran under tävlingens 55 år!

Värd för SM-veckan 2016

Under 2016 var Norrköping värd för SM-veckan. De många arenorna i staden kom till god användning under tävlingarna och stadens puls ökade tillsammans med de tävlandes och alla besökares. Rekord för antal idrotter under SM-veckan sattes då när 47 idrotter fanns med i tävlingen och närmare 5 000 deltagare fanns på plats.

Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 5 juli 2022