"Strömmen", Motala ström

Genom Norrköping flödar Motala ström, i folkmun kallad bara Strömmen. Mitt i city, nära resecentrum, kan man ibland se erfarna paddlare ta sig an strömmen i kajak och andra som finner nöje i cityfiske.

Om du tar dig till Folkparken som ligger nära stadskärnan hittar du ett vackert promenadstråk som går längs med båda sidorna av strömmen. Åbackarna, är brant och ravinliknande. Den södra delen är mindre dramatisk men är bevuxen med en ståtligt pelarlik lövskog. Här finns rhododendron och café Färgargården, samt mängder av härliga sittplatser att slå sig ned på för att vila eller njuta av naturen. Varför inte ta med en egen picknick eller köpa med sig något att äta från någon av stadens restauranger?

Folkparken som ligger i nära anslutning till promenadstråket anlades som en så kallad engelsk park, ett stiliserat, romantiskt landskap som efterliknade naturen.

Längs med strömmen som ringlar sig genom staden finns även Aquagolf i lummiga Himmelstalundsområdet.

Vill du utforska området längs strömmen på egen hand i sommar?

Tar du en promenad längs med strömmen kan du bland annat hitta:
Folkparken
Café Färgargården
Himmelstalundsområdet
Arbetets museum
Norrköpings stadsmuseum
Strömparken
Knäppingsborg

Visualiseringscenter

Aquagolf

Kaktusplanteringen

Carl Johans park

Folkparken

Men också skatepark, parkour, dansbana, utegym, Holmens tennispark och hällristningsmuseum. Det går också bra att utforska Norrköpings industrilandskap på egen hand.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 10 juni 2021