Industrilandskapet

Industrilandskapet är ett tidshistoriskt dokument fullt i klass med medeltidens Visby ringmur och stormaktstidens Gamla Stan i Stockholm. Norrköpings industrilandskap utgörs av stadens centrala delar med många sevärda byggnader och aktiviteter.

Den första spännande byggnaden i Industrilandskapet är Louis De Geer konsert & kongress, inrymd i en gammal pappersfabrik. Här kan du bland annat lyssna till en av landets främsta symfoniorkestrar.

Industrilandskapets port är Holmentornet från 1750-talet. Färgen är ett resultat av arkitektens resa till Paris, där han såg hur man blandade gul färg i bruket. Idag kallar vi det norrköpingsgult.

Efter något hundratal meter passerar du Strykbrädan. Huset har fått sitt namn tack vare grannen, Strykjärnet. En passande miljö för ett av landets mest spännande museer - Arbetets museum. Precis bredvid ligger Stadsmuseet som visar upp det lokala kulturarvet. En fortsatt vandring, och korsning av Kungsgatan, leder dig till Campus Norrköpings koncentrerade studentmiljö.

Lite längre bort, på andra sidan Strömmen ser du Visualiseringscenter C som kombinerar forskning med nyskapande kultur. I den klotformade arenan, domteatern visas experimentella 3D-föreställningar och i Cnema visas film från hela världen. Här finns även Norrköpings Science Park som verkar för att den innovationskraft och spetskompetens som finns i regionen ska utvecklas till nya företag som främjar tillväxten. Med basen i den unika kompetens som finns inom Linköpings universitet skapas en kreativ mötesplats för framtidens entreprenörer.

Letar du efter bra turistinformation?

Våra infopoints

Ta dig runt i stan

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 3 juli 2020