Galleri Femman

Galleri femman – som fått sin namn av Skiljegatan 5 – ligger cirka 5 minuters promenad från centrum i ett vackert sekelskiftshus. Galleriet har cirka 4 utställningar om året.

Galleri femman startade 2002 och har sedan dess haft 16 utställningar. Det är ett av de få privata gallerierna i Norrköping och utställarna har främst kommit från Östergötland med några kopplingar till Västkusten, Västergötland och Kosta. Här visas konst av såväl nya som etablerade konstnärer och också vid två tillfällen konst av studerande från till exempel Bild – och formlinjen på Lunnevads folkhögskola.

Kundkretsen är privatpersoner, konstföreningar och arbetsplatser. Inriktningen har redan från början varit att nå personer som inte brukar gå på gallerier och idag finns en skön blandning av såväl etablerade galleri- och museibesökare som grannar till galleriet och dess omgivningar. Nytt från 2010 är att galleriet också skall satsa på konstförmedling för att göra konsten mer tillgänglig och nå personer som skulle vilja ha något bra men inte vet hur man går tillväga.

Hemsida
www.gallerifemman.se

Mer information
Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 2 juni 2020