Sylten - Stadsvandring och dialog

Följ med på stadsvandring runt Sylten och upp på Syltenberget tillsammans med stadsantikvarie Ellen Holtermann Wiig och stadsbyggnadsstrateg Martin Heidesjö. Intressant historia berättas. Kanske Du också kan bidra med kunskap och berättelser. Framtiden för Sylten diskuteras som ju idag har många arbetsplatser i de anrika fabriksbyggnaderna. Vilka möjligheter finns för utveckling av Sylten? Passa på och ge Din syn.

Sylten har en spännande historia med Syltenberget som friluftsområde, den succéfyllda Norrköpingsutställningen 1906, utvecklingen av erkända storföretag inom livsmedel, tryck, med flera. Den berömda Wettex-duken tillverkas fortfarande på Sylten. Hamnverksamheten har också varit en viktig del av området.

Ta del av framtidsplanerna för Bråvallaverket, kvarteret Triangeln med den vackra spårvagnshallen från 1903 och de fantastiska kraftverksbyggnaderna – vilka drömmar har Du om Bråvallaverket? Syltenberget, inte en helt bortglömd oas med fina parkvärden, men dock – det grönskande berget med de vackra villorna kan utvecklas i takt med stadsdelen.

Efter eller före stadsvandringen finns också möjlighet att upptäcka Bråvallaverket och en otroligt maffig happening. Åsa Jungnelius öppnar världsutställningen på Sylten i Bråvallaverkets höga sal.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas att du gör detsamma. Vi uppmanar våra besökare att visa hänsyn och hålla avstånd till varandra. Tvätta händerna noga, nys och hosta i armvecket samt stanna hemma om du känner förkylningssymptom.

Nästa tillfälle

$nextOccasion.dateString
Mer information om nästa tillfälle
Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 8 september 2021