Cecilia Edefalk – Hemkomsten

För första gången visar Norrköpings Konstmuseum en omfattande retrospektiv med Cecilia Edefalk, född 1954 i Norrköping, verksam i Berlin och Stockholm. I Hemkomsten presenteras nya verk tillsammans med några av hennes klassiker. Sinnlighet, närvaro, en stark känsla för natur och relationer är bärande teman.

Cecilia Edefalk är en Sveriges mest betydelsefulla nu levande konstnärer. Hon är internationellt etablerad sedan 1990-talet. Cecilia Edefalk arbetar med måleri, fotografi, skulptur och installationer. Hon är född 1954 och uppvuxen i Norrköping och finns representerad i Norrköpings Konstmuseums samling med flera verk, bland annat med en av målningarna från installationen En annan rörelse, 1990. Utställningen visas på Konstmuseets hela entréplan samt på museets framsida.

I anslutning till utställningen produceras två audioguider, en är ljudverket Ju tystare man är, desto mer blir det där Cecilia Edefalk samtalar med konstnärer representerade i samlingen och en som guidar besökaren genom Hemkomsten. Norrköpings Biodlarförening samarbetar med museet och placerar en bikupa med honungsbin i anslutning till verket BO som produceras särskilt till Hemkomsten.

Tisdag – söndag klockan 11-17, Ons 11-20 (v. 52, 53 och 1 ej kvällsöppet)

Norrköpings Konstmuseum

Nästa tillfälle

28 mar 2020 - 17 jan 2021
Mer information om nästa tillfälle
" width="424" height="424" allowfullscreen="" aria-hidden="false" tabindex="0" class="vn-object-page__information-map-frame">
Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 28 september 2020