Författare Stina Nilsson Bassell

Romanen Spegeln i rummet utanför. En delvis historisk roman om kvinnoöden. ”Så småningom kommer huvudkaraktären från år 1673 till Sankt Annas skärgård och till Sanden från Finnveden, Småland. På hästryggen utklädd till man får vi följa Elsas gropiga resa. Historiska vingslag, fiktiva och sanna händelser. Huvudkaraktären från år 2006 befinner sig i Sanden. Susets inre resa tar henne till år 1673 genom en skrivbok.”

Recensioner: ”Boken tar upp kvinnors utsatthet och ”objektifieringen” av kvinnor. #MeToo berörs på många sätt. Den tar upp kvinnorörelsen och kampen för att kvinnor ska behandlas med respekt och inte är mäns ”ägodelar” som de gör som de vill med. Även kärlek och vänskap är viktiga beståndsdelar.”/ BOOKSBYMARIE.


”Dåtid möter nutid och kvinnans kamp fortgår. Historien om Elsa fångar mig utifrån ett historiskt perspektiv men det är nutiden och sommaren i Sanden som får mig att vilja ha mer. Det persongalleri som målas upp är helt otroligt och jag vill lära känna dessa människor än mer och höra deras historier berättas. 4 av 5”/ biulasbooks.


”Det här är den andra boken som jag läst av författaren och även fast jag gillade ”I mjölnarens spår” (som jag mer än gärna rekommenderar) så är den här boken ett strå vassare enligt mig!Omtumlande, stark och mörk. Bitvis hjärtskärande. 5 av 5”/ My Loved books


”Stina har en förmåga att fängsla läsaren i sin skildring av dåtid och nutid. Där hon belyser vikten om att kvinnor ska respekteras och behandlas med värdighet och inte som männens egendom! Jag kan varm rekommendera denna bok som får 5 av 5 ”/ bokfiii.

Tallbergs Förlag https://www.tallbergsforlagsbokhandel... Historisk roman i nya kläder. Nyutgåva i mjukband. "I mjölnarens spår" är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde. Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen om en lycklig tid, en tid när hon fortfarande hade drömmar. Året är 1895 och den olycka hon känner den dagen hon går till Havdellska gården, utanför Åtvidaberg, blir bara värre och värre. Emma Klasdotter, 22 år, gifter sig med den dubbelt så gamla storbonden Niklas Nilsson. En saknad av kärleken leker sig kvar mellan husen på Havdellska gården, men där finns ondskan som pockar på uppmärksamhet i varje steg.


Recensioner: "Romanens intrig är som hämtad från Vilhelm Moberg" Jakob Carlander, Corren.
"Trots att jag bitvis nästan fick ont i magen av att läsa I mjölnarens spår så skulle jag definitivt inte vilja ha den oläst och den kommer att leva i mitt minne under lång tid. Och den här boken hamnar definitivt bland årets favoriter!" Boklysten.


"Hon har lyckats med ett mästerverk. Det är en så finstämd och känslomässig berättelse rakt igenom. Om den starkaste kärlek men också om fruktansvärda barndomar, svek, övergrepp, sorg och saknad." 4 av 5 stjärnor/ Villa Freja.


”I dessa dagar av kvinnokamp, uppror mot förtryck och #metoo är Emmas öde fortsatt aktuellt och djupt berörande. Den kyla och det förtryck hon utsätts för, som blir hennes liv, utövas inte bara av den som blir hennes make.”/ Fiktiviteter.


”Svek, lögner, psykisk misshandel, övergrepp och en kvinnosyn som får mig att rysa. Emmas öde berör mig ända in i hjärtat.” 4 av 5/bokannicka.


”Med ett poetiskt vackert språk får vi följa Emmas kamp för tillvaron. Stina beskriver allt så fint, fast det är så hemskt.”/ Ett Kapitel Kvinnan i centrum i mina romaner!


Ebes förlag
Stina Nilsson Bassell författarsida

Nästa tillfälle

$nextOccasion.dateString
Mer information om nästa tillfälle
Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 3 juni 2020