Norrköping för den aktiva barnfamiljen – Härlig blandning av djur, kultur och skärgård

Norrköping har ett brett utbud för den aktiva familjen. Här kan ni kombinera ett besök på Kolmårdens djurpark med stadspuls i city till en härlig skärgårdsvistelse. Här är vårt förslag på hur ni spenderar 48 timmar i Norrköping – eller lite mer…..

Barn framför en tiger med glas emellan

Upplev djur och natur - Kolmårdens Djurpark

Börja er familjesemester i Norrköping med populära Kolmårdens djurpark. Kolmården är Nordens största djurpark och ett oförglömligt äventyr för hela familjen. Förutom att uppleva alla fina djur, så kan ni åka världsunika Safari, en gondolbana, där ni svävar högt över djuren eller kanske törs ni prova Wildfire, Europas häftigaste berg- och dalbana? I Bamses Värld kan ni träffa Bamse och hans vänner, äta Farmors goda pannkakor och köttbullar eller åka snurriga och hisnande karuseller.

Räkna med att spendera en heldag på Kolmården, men kanske orkar ni ändå med ett besök på Kolmårdens Tropicarium innan dagen är slut. Tropicarium är ett av Sveriges största tropikhus och ligger i anslutning till djurparken.

Strömparken


När dagen går mot sitt slut, föreslår vi att ni åker in till staden Norrköping och checkar in på något av våra cityhotell. Flera av hotellen erbjuder rabatt på sitt boende för er som vill spendera 48 timmar här, läs mer här Kampanjerbjudande 48 timmar.

På kvällen njuter ni av god mat och dryck på någon av våra uteserveringar, kanske i närheten av Strömparken eller kvarteret Knäppingsborg. I Strömparken rinner en lekbäck för fiskar som lax och öring och här finns flera fina lekmiljöer. Kvarteret Knäppingsborg med sina små torg ger er nästan känslan av att vara utomlands.

Barn som tittar på en monter

Stadspuls och kulturella sevärdheter i city

Nästa dag fortsätter familjeäventyret inne i staden Norrköping. Med en blandning av historiska miljöer som kittlar fantasin, spännande museum, bra shopping och ett stort restaurangutbud, så finns allt ni kan önska sig för en lyckad familjedag. I hjärtat av Norrköpings industrilandskap ligger Visualiseringscenter C, ett digitalt Science Center för vetgiriga i alla åldrar, med interaktiva utställningar och en domteater med spännande föreställningar.

Norrköpings Stadsmuseum är utnämnt till Årets Museum i år och väl värt ett besök. Precis bredvid ligger Arbetets museum, där ni bland annat kan besöka utställningen Jobblabb och upptäcka era superkrafter – ett färgsprakande upptäckarlabb med fokus på arbetslivet.

Om ni inte hann med kvarteret Knäppingsborg kvällen innan, tipsar vi om en lunch där. Njut av den fina utsmyckningen – gigantiska fjärilar i skyn men också några som ni kan fotografera er med.

Hoppande barn i Lilla Arbetets


På eftermiddagen föreslår vi att ni beger er till Folkparken för utomhusaktiviteter. Härifrån utgår segwayturer och det finns en lekpark med äventyrsställningar, men också en bra äventyrsgolf och frisbeegolf. För de mindre finns även badbassäng.

Eller så laddar ni ner appen Norrköping Go för en klurig frågejakt med Pettsson och Findus eller en sifferjakt med GullOlle. Om det är för soligt eller om det regnar bjuder Norrköping på många coola inomhusaktiviteter.

På kvällen föreslår vi att ni återvänder till någon av restaurangerna längs Västgötegatan, eller Västgötebacken som vi i Norrköping säger, nära muséerna. Precis i närheten av Mocca Deli finns lekparken Mjölnaren med ett Industrilandskap i miniatyr, perfekt för barn med spring i benen.

Bowlande familj

Arkösund – vår skärgårdspärla

Nu har ni spenderat 48 timmar och 2 nätter i Norrköping, men vårt förslag är att ni fortsätter ert besök i Norrköping med att ta er ut till vår härliga skärgård, Arkösund.

Antingen väljer ni en heldag på havet med Skärgårdslinjen där ni får uppleva Östgötaskärgården, som förutom Arkösund består av St Anna och Gryts skärgårdar. Ni tar er ut bland kobbar och skär och besöker öar som Kopparholmarna, Ämtö och Harstena. Håll utkik efter havsörn och säl.

Båten som trafikerar Skärgårdslinjen


Eller så gör ni lite avstickare på vägen ut när ni passerar Vikbolandet med flera gårdsbutiker och möjligheter att klappa allahanda djur.

I Arkösund avslutar ni dagen med en bryggvandring ut på badholmarna för lite sol och bad och sedan lunch eller middag på Arkösunds Hotell. Mycket bättre än så kan ni inte avsluta en sommarsemester i Norrköping. Om ni vill fortsätta er semester med fler skärgårdsupplevelser, så finns det olika logialternativ och aktiviteter att välja på.

Tjej på byggvandring
Dela gärna sidan
Hjälpte den här informationen dig?
Uppdaterades senast 10 augusti 2021