Kid Vicious och Blå - Två artister som tar chansen under Future Echoes

Publicerad: 18 februari 2022
Artisten Blå

Blå - Tim Lindfors

Artisten - Kid Vicious

Kid Vicious - Magdalena Svedberg.

Den nya showcase-festivalen Future Echoes äger rum i Norrköping för första gången 17-19 februari 2022. 70 nya artister från 22 länder visar upp sina akter för internationella artistbokare på 8 scener runtom i centrala Norrköping. Av dessa artister har 10 lokal anknytning. Det är inte många andra städer som kan erbjuda den här typen av möjligheter på hemmaplan

Kid Vicious och Blå, eller Magdalena Svedberg och Tim Lindfors som de heter, är två av dem som tagit chansen under Future Echoes. Båda är uppvuxna i Norrköping och vi ställde några frågor till dem om hur Norrköping har format dem som artister.

Hur har Norrköping varit betydelsefullt för att du är där du är idag?

Tim Lindfors:
Det i Norrköping som har hjälpt mig mycket är alla fritidsgårdar och lokaler man kan hyra.

Det känns rätt lätt att komma igång här i staden, saker som typ Kulturnatten är riktigt bra och jag har fått min start på ställen som det.

Magdalena Svedberg:
Norrköping är ju en musikstad. Det finns så mycket. Vart du än går i stan så finns människor som håller på med musik på ett sätt som du kan associera dig med. Som är på samma nivå som du. Det är väl det som är det viktiga. Istället för att det bara finns skitstora artister som man känner att man aldrig kommer kunna göra samma sak som. Att det är lokalt och att alla gör samma grej, så det är fett!

Jag gick musikklass på Hagagymnasiet och sen Film- och musikgymnasiet. Där fick jag intresse för liveteknik vilket är det jag livnär mig på idag som ljudtekniker. Jag startade min första studiecirkel när jag var 15 år och har på något sätt associerats med alla studieförbunden i stan, både Sensus, Studiefrämjandet och Vuxenskolan.

Har du någon förebild från Norrköping? Vem har varit viktig för dig på din resa?

Magdalena:
Det fanns ett band i Norrköping som hette Drivvedsfolket. De är mina största idoler. Jag är så ledsen att jag var lite för ung när de var aktiva så jag hann aldrig se dem live. Jag upptäckte dem efter att de slutat spela. Men jag ser jättemycket upp till dem och deras musikskapande

Tim:
Förebild i Norrköping är svårt men jag använder mina kompisar och andra artister som motivation för det är kul att se kulturen klättra och expandera. Finns många som hjälpt mig på olika sätt men speciellt alla från Vintertid som JP och Ingenting sen of course Pizzaslize och alla där!

Ser du att du kan fortsätta din musikkarriär från Norrköping?

Tim:
Det beror på, jag gillar att resa så jag vet inte vart jag kommer hamna men Norrköping kommer alltid vara en stor del av mig och det jag gör!

Magdalena:
Istället för att flytta till Stockholm som alla andra gör har jag ändå som ett mål att vara kvar så länge jag kan.

Det finns ingen anledning att flytta härifrån. Här finns lokaler och arrangörer. Det finns en väldigt bra grund att jobba ifrån. Jag skulle kunna ringa tio personer och säga ”jag vill göra det här” och sen få någonting gjort. Det är lätt att få saker att hända här!

Artisten KID VICIOUS (Magdalena Svedberg) och BLÅ (Tim Lindfors) uppträder på showcase-festivalen Future Echoes på fredag den 18 februari.

Fler artister med lokal anknytning:
Blå
Kid Vicious
King Borneo
Corduroy
Simply Dead
Isabelle Kongshaug

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 19 februari 2022