Konsertviolinisten Nicole Biegniewska berättar om musiken
och sitt Norrköping

Publicerad: 12 november 2021

Nicole Biegniewska

Nicole Biegniewska, 18 år, kommer från Norrköping och betraktas som en av landets mest lovande unga violintalanger. Snart gör hon sin debut i Carnegie Hall, New York och vi har träffat Nicole för att gratulera henne till flera stora internationella utmärkelser.

Nicole bor med sin familj i Fyrby strax utanför Norrköping. En lantlig idyll inte långt från stan. Här har hon trivts i hela sitt liv. Ett av hennes största barndomsminnen är när hon endast nio år gammal fick vara solist med en hel orkester och spela solo med Bråvikens symfoniorkester.

Just nu är Nicoles mål inställt på att bli färdig med sina studier på De Geergymnasiet där hon läser musikspets. I programmet musikspets ges ungdomar möjlighet att få uttrycka sin passion och glädje för musik inom många olika genrer och ensembleformer. Men det händer alltid mycket i Nicoles liv. Just nu är hon högaktuell med sin debut i anrika Carnegie Hall i New York och på Parco della Musica i Rom – världens näst mest besökta musikcenter efter Lincoln Center i New York.

– Mitt långsiktiga mål i livet är att få fortsätta med musiken och beröra människor, så det känns väldigt kul och spännande att få dessa möjligheter!

Nicole har bott i Norrköping i hela sitt liv. Hon ser Norrköping som en fantastisk stad, inte för stor eller för liten. Det är nära överallt. Staden, som har ett unikt utbud av kultur och natur, ligger fint vid vattnet och Bråviken. Det passar henne perfekt. Hon hyllar musiklivet och möjligheten att få ha nära tilll en sådan fin symfoniorkester i magnifika De Geerhallen. En jättebra stad att bo i helt enkelt!

Något som Nicole vill uppmana alla till är att engagera sig i Musikhjälpen.

– Jag vill verkligen uppmana alla att vara med och stötta Musikhjälpens tema ”en värld utan barnarbete”. Det är ett viktigt tema som behöver lyftas ännu mer, för jag tror att många ofta tar saker för givet, att alla barn har det lika bra som vi. Jag är oerhört tacksam över de privilegier som jag har fått i livet och som finns här i Sverige, men väldigt många har det inte alls lika bra, avslutar Nicole.

Nicole Biegniewska
Ålder:18
Bor: Fyrby, Norrköping
Spelar: violin
Intressen: musik, fiol, slagverk, astronomi och språk

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 1 december 2021