Välkommen till filmbranschkväll med Crazy Pictures!

Publicerad: 14 november 2022
Filmaffisch

Text till bilden ovan som beskriver bilden, vad som händer och vem som har tagit bilden.

För att fira filmnäringens framgångar i Norrköping och att UFO Sweden, en helt lokalproducerad långfilm inspelad i stan blir årets julfilm, arrangerar Crazy Pictures tillsammans med Norrköpings kommun en gratis filmkväll i samband med Filmnäringsdagen. Under kvällen varvas intervjuer med klipp och trailers i ett högt tempo. Inbjudna är Norrköpings näringsliv och invånare, svensk filmnäring, kommunpolitiker samt alla som på olika sätt deltagit i filmens produktion.

Under kvällen får deltagarna veta mer om arbetet med UFO Sweden och hur det är att skapa långfilm i Norrköping. Dessutom är organisationen UFO Sverige på scen – Norrköpingsföreningen som är inspiration till filmen. Arbetet med Norrköpings Filmfond kommer också att lyftas, vilket även innefattar en visning av all film som just nu spelas in eller spelats in i Norrköping som filmfonden har stöttat.

Kvällen är upplagd som en talkshow och växlar mellan intervjuer, klipp och trailers, bland annat genom programpunkter som:

  • Inledning av kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M)
  • UFO Sweden – från idé till årets julfilm
  • Exklusiva klipp från filmen
  • Crazy Pictures – filmundret från Norrköping berättar om vad har hänt sedan sist
  • UFO Sverige och UFO-arkivet – Norrköpings coolaste doldisar
  • Specialeffekter och biljakter – från rymden till Halvars kiosk
  • Hur får man en film att se ut som Hollywood?
  • Norrköping – platserna vi ser i filmen
  • Utlottning av biljetter


Kvällen är gratis för alla men biljett krävs.

Boka din biljett och läs mer om En kväll med Crazy Pictures

Datum: tisdag den 29 november
Tid: klockan 18.00 (dörrarna öppnas 17.00)
Plats: Flygeln, Norrköping

Medverkande under kvällen: Filmkollektivet Crazy Pictures, Sophia Jarl (M) kommunstyrelsens ordförande, Johan Karlsson, chef för Cnema och Norrköpings Filmfond, Jesper Barkselius och Inez Dahl Torhaug, huvudrollsinnehavare UFO Sweden, Clas Svahn, Ordförande AFU (världens största arkiv för oförklarade fenomen och händelser) samt medlemmar i föreningen UFO Sverige samt flera statister.

Moderator är Lina Skandevall

Kontakt:
Johan Karlsson
Titel: enhetschef Cnema
Telefon: 011-15 26 50

Olle Tholen
Titel: filmproducent Crazy Pictures
Telefon: 0768-14 70 91

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 14 november 2022