Nu startar Augustifesten 2022!

Publicerad: 17 augusti 2022

Som vi har längtat! Nu startar Augustifesten 2022 och först ut är den prisbelönta International Food Festival på Kristinaplatsen klockan 11:00. Ta chansen att njuta av street food och deli från över 15 länder – precis intill Vasaparken och dess stora musikscen, men också evenemang som Familjedagen och Idrottens dag på lördag. Upptäck nya smaskigheter och hitta favoriter när det är dags för brunch, lunch, mellis, snacks och fika mellan Augustifestens alla aktiviteter! Senare ikväll sitter på gräset i Vasaparken och ser framröstade The Greatest Showman på utomhusbio, klockan 21.30. Hoppas vi ses!

Augustifestens program 2022

Se hela programmet och välj dina favoriter!

Det proppfyllda programmet finns här på Visit Norrköpings hemsida där du kan stjärnmarkera dina favoriter och skapa ditt eget schema. Kalendern kan sorteras på kategorier, tid och plats – för att alla ska kunna hitta sina guldkorn!

Äntligen Augustifesten!

Efter två års uppehåll på grund av pandemin är äntligen Norrköpings stadsfest tillbaka – med ett program där alla kan hitta sin favorit! Från onsdag till söndag kommer myllret, människorna, musiken och marknaden till Norrköping igen.

Ta med datorn till LAN hela natten i Folkparken, se veteranbilar, testa motorsport, cirkus, dansa till orkester eller sjung allsång i Refvens Grund?

Se stora artistnamn som Linnéa Henriksson, Kalle Moraues, Molly Sandén, Sam Ryder, Cazzi Opeia och Tomas Andersson Wij på scen men upptäck också Norrköpings lokala artister och talanger!

Augustifestens karta är ny i år

Vi förnyar stadsfesten igen! Nu kommer Augustifesten spridas ut och engagera hela stan, från teatertorget och Kulturkvarteret Hallarna ner genom city och industrilandskapet till Kristinaplatsen och Vasaparken. Besökare får se mer av vackra Norrköping, med historiska byggnader, härliga restauranger, mysiga uteserveringar och spännande butiker.

Knallemarknaden flyttar hem igen till Gamla Rådstugugatan. Prisbelönta International Food Festival med smaker från hela världen dukar upp på Kristinaplatsen från onsdag. Där kan du på söndagen fynda klimatsmart på Augustifestens bakluckeloppis.

karta med wc augustifesten

Här är Augustifestens område! Toaletter, HWC, vatten och tillgängliga platser är utmarkerade i lila.

RIX FM Festival på Augustifesten

Sveriges största festivalturné RIX FM Festival kommer till Vasaparken på torsdagen. På scen kommer du kunna se Molly Sandén, Sam Ryder, Dotter, Robin Bengtsson, Anna Bergendahl, Cazzi Opeia, Olivia Lobato, Smith and Thell och Liamoo.

Utomhusbio och filmmys under Augustifesten

Flimmers utomhusbio visar framröstade ”The Greatest Showman” i Vasaparken på onsdagskvällen och röstningens andraplats ”Utvandrarna” i Refvens Grund på fredagskvällens filmmys.

SON med Nassim al Fakir eller Peter Johansson och Emmi Christensson

Nassim al Fakir har konsert för barnen med Norrköpings symfoniorkester på skärm klockan 15:00 på lördagen.

Norrköpings symfoniorkester avslutar också Augustifesten på söndagskvällen i gröngräset i Vasaparken tillsammans med folkkära Peter Johansson och Emmi Christensson.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 17 augusti 2022