I helgen gör landets bästa friidrottare upp om SM-medaljerna

Publicerad: 1 augusti 2022
Maja Nilsson och Thobias Montler

Maja Nilsson och Thobias Montler

På fredag går startskottet för SM i friidrott på Norrköpings Friidrottsarena. Arenan, som invigdes i juni 2019, är en skräddarsydd arena för friidrott som kommer att rama in SM-helgen på ett fantastiskt sätt under tre dagar.

Årets SM i friidrott blir idrottsstaden Norrköpings första SM sedan 1906, då tävlingen gick av stapeln på anrika Idrottsparken. Däremot har arrangörsföreningen Tjalve stått värdar för bland annat inomhus-SM både 2013 och 2019 samt lag-SM-finalen 2016.

Läs mer om Friidrotts-SM i Norrköping 5-7 augusti 2022

På torsdag den 4 juli klockan 14.00 hålls en öppen presskonferens inför SM på torget inne i Linden köpcentrum. Där kommer VM-deltagarna Maja Nilsson, höjdhopp och Tobias Montler, längdhopp samt våra lokala ”hopp” Linus Jönsson, stavhopp och August Mollén, löpare 1500 meter finnas på plats. Dessutom kommer Kajsa Bergqvist, förbundskapten för friidrottslandslaget samt representanter för Tjalve Friidrott och Norrköpings kommun som arrangörer att delta.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 1 augusti 2022