Fokus på- WAOW Production

Publicerad: 7 juni 2022

Clara och Marcus Fyrberg.

De träffades första gången utklädda till glass-gubbe och sjörövare, men sedan tog det ett helt år innan de blev ett par – både professionellt och privat! Nu har de företaget WAOW Production tillsammans, är gifta och har två barn.

WAOW Production drivs sedan 2017 av Marcus och Clara Fyrberg, som båda drev egna företag innan de slog sig ihop i ett aktiebolag. Clara startade sin firma redan som 20-åring och det tack vare ett uppdrag hon fått via Marcus.

- WAOW Production föddes ur ett brinnande intresse för kultur, en plattform att samla alla våra idéer, projekt och kunskaper på. För oss är det viktigt att hjärtats lust är med och vi älskar att skapa nytt material och få vara med och utveckla andras idéer. Allt från musikalfarser, revysketcher, låtar och föreläsningsmusikaler, säger Clara.

Unga- men med lång erfarenhet

Både Marcus och Clara började sin bana i underhållningsbranschen i unga år. Båda två har haft flera roller i olika teaterföreställningar som barn. Nu är det de själva som skapar musikalfarser och revyer – från idé till manus, regi och färdig föreställning. Det innebär att de också håller auditions för att hitta de rätta personerna för olika roller och producerar hela föreställningen.

- Lika mycket som vi gillar att skapa och ta fram produktioner älskar vi att vara på scenen och möta publiken, både som artist, showgrupp och konferencierer, säger Clara

Marcus regisserar och skriver texter, Clara projektleder, och de bollar hela tiden olika idéer mellan sig. Hur ska fotot till reklamen se ut? Vilka kläder ska man ha i föreställningen?

Fascinerande samspel

Att möta publiken är en viktig del i den kreativa processen. Det är i samspelet med publiken de uppfattar vad som berör eller är roligt. Det kan vara små saker, som gester eller blickar, som ger stora publikreaktioner och som därigenom får forma kommande föreställningar.

- Vi ser alltid fram emot föreställningarna under rep-perioden, för då lyfter allt material lite extra. De är mötet mellan publik och aktörer som är de magiska, säger Clara.

Sommaren 2022 är fylld av arbete med allt från flera egenproducerade teaterföreställningar på Färgargården till att leda allsång på olika platser och spelningar på klubbar och privata fester.

De har så mycket jobb nu att de inte hinner med allt själva utan får dela med sig till andra företag i branschen.

- Vi vill fortsätta att skapa upplevelser för alla åldrar och nå ut till ännu fler med roliga farser, viktiga föreläsningsmusikaler och härliga låtar. Och det vore extra roligt att göra en större känd produktion med flera professionella skådespelare och musiker här i Norrköping. För det är i Norrköping vi helst vill vara, avslutar Clara innan hon skyndar vidare.

Tips:

  • Våga göra det du är bra på
  • Våga ta emot hjälp
  • Samarbeta med andra branscher
  • Allt måste inte vara perfekt
  • Pröva vingarna – gör!

 

Fakta WAOW Production

Ägare: Clara och Marcus Fyrberg

Bransch: Underhållning och event

Antal anställda: 2

Kontakt: clara@waowproduction.com, 073-362 88 77

Hemsida

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 7 juni 2022