European Choir Games & Grand Prix of Nations till Norrköping 2023

Publicerad: 25 maj 2022
Mikrofon, suddig bakgrund, utomhus.

Norrköping blir värdstad för European Choir Games & Grand Prix of Nations den 28 oktober-5 november 2023. Tävlingarna kommer huvudsakligen att avgöras i lokalerna på Louis De Geer konsert och kongress, men även ett 20-tal andra platser berörs under eventet. Bland annat blir det stora invigningsevent i Himmelstalundshallen, en parad i city och vänskapskonserter i hela kommunen.

Repetitioner och konserter

Körer från Europa, Sverige och resten av världen kan delta i de olika kategorierna, där alla genrer och körer från unga till seniorer, professionella och amatörer kan tävla.

Norrköping blev utsedd till UNESCO City of Music 2017, vilket innebär att kultur och musik är en del av stadens identitet och arbete med stadsutveckling, inkludering och social hållbarhet.

UNESCO City of Music 2017

Värmekyrkans vägg, höga fönster, lyser där inne, industrilandskapet lyser, det är kväll och mörkt.

Interkultur och Norrköpings kommun

Günter Titsch, President of INTERKULTUR, World Choir Games and World Choir Council är glad över att eventet kan starta om efter pandemin och uttalar sig såhär:

- I’m sure that the announcement of the two next host cities of the European Choir Games & Grand Prix of Nations, Norrköping 2023 and Århus 2025, will give a great and much needed boost to the European and international choral scene. New motivation, new goals and a real planning security are important aspects that many choirs need at the moment.

- Efter pandemin känns det extra bra att välkomna The European Choir Games & Grand prix of nations. Det betyder mycket för Norrköping, både som nystart för stora evenemang och som musikstad. Norrköping är en stad där vi är vana att hantera stora event och jag är övertygad om att besökare som kommer hit i samband med detta kommer att få en underbar upplevelse och tar med sig många fina minnen, säger Norrköpings kommundirektör Anna Thörn.

- Jag är väldigt nöjd med att Norrköping står värd för detta stora event. Det betyder mycket för det lokala näringslivet att vår stad får vara värd för stora evenemang som det här och vi ser fram emot att fler människor ska få uppleva vår underbara stad. Jag hoppas att besökarna kommer att uppleva allt fantastiska Norrköping kan erbjuda utöver körtävlingarna också, säger Kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Olle Vikmång.

- Vi ser fram emot att vara värdar för European Choir Games & Grand Prix of Nations. Norrköping kommer att vara den perfekta platsen för körerna och besökare att starta om efter pandemin med våra unika scener, fina restauranger och spännande upplevelser som Visualiseringscenter inom gångavstånd, säger näringslivsdirektör Joakim Ljungqvist.

Pressmeddelande den 23 mars på Norrköpings kommuns webbplats

Inbjudningar och information om deltagande

Öppna inbjudningar till möten om evenemanget samt hur körer, volontärer, företag och organisationer kan delta, stötta och utveckla eventet det kommande året kommer löpande att publiceras. Redan i juni planeras en första dialog med regionens körer.

Vill din kör delta eller har ni frågor? Hör av er via e-post: mail@interkultur.com

English: Interested choirs can directly refer to mail@interkultur.com with all their questions.

Har du frågor om Norrköping? Hör av dig till Sandra Wall, näringslivsutvecklare på Norrköpings kommun. E-post: sandra.wall@norrkoping.se

Press Contact: Henriette Brockmann. E-Mail: press@interkultur.com Phone: +49 (0) 6404 69 749-42

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 25 maj 2022