Norrköping hyllar stora prestationer med Guldmiddag

Publicerad: 22 april 2022
Gruppbild på alla som hyllades under Guldmiddagen

Onsdag 20 april 2022 var det dags för Norrköpings kommuns guldmiddag i Stadshuset. Under kvällen hyllas de personer i kommunen som under 2021 stått för fina prestationer inom idrott, kultur och näringsliv.

Norrköpings kommun har sedan 1998 uppmärksammat personer i kommunen som under året utfört storstilade prestationer inom idrott, kultur och näringsliv. Norrköping kommun vill på detta sätt belöna dem för sina insatser och för deras betydelse för Norrköping. Värdar för årets middag var kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S) samt kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S).

Här presenteras, i kronologisk ordning, de personer som hyllades på plats under Guldmiddagen.

Johan Moberg - SM-guld 2019 och 2021, SNGK – Hickorygolf

2019 från Falkenberg och nu 2021 från det 23:e svenska Hickorymästerskapet i Linköping. Tävlingen skulle gått 2020 men flyttades fram till 2021. Segrare i herrklassen blev förhandsfavoriten Johan Moberg från Norrköping.

Johan Moberg från NSGK imponerade från start till mål och avlutade tävlingen på fem under par. Under sista rundan slog han sex birdies vilket alltså resulterade i SM-guld.

Vad är Hickorygolf? Ses gärna som en livsstil, bygger på spelets gamla värdegrunder – snabbt spel, fair play, gemenskap och klubbkänsla. Spelas med autentiska golfklubbor från ca 1900 – yngst 1935. Materialet är träslaget Hickory (valnöt).

”Klubborna har en helt annan känsla än massproducerade högteknologiska klubbor, både vad man känner i händerna och vad som sitter djupare i klubbans själ” (hämtat från Svenska golfhistoriska sällskapet)

Laura Michelin, flöjtist - Vinnare 2020 av Kungliga Musikaliska Akademiens tävling – Solistpriset

Laura är den första flöjtisten någonsin att vinna Solistpriset, Sveriges främsta solisttävling. Hon spelade Carl Nielsens flöjtkonsert under finalen som hölls i Berwaldhallen i Stockholm och direktsändes i Sveriges Radio P2.

"Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå”, lyder delar av motiveringen.

Laura Michelin är utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. 2020 när hon vann priset studerade hon i München.

– För mig innebär det här en skjuts framåt i karriären. Jag får göra en massa konserter, och det är ju vad jag vill, säger Laura Michelin.

Laura Michelin har tidigare mottagit stipendier från bland andra Musikaliska Akademien, Svenska Frimurarorden och för ett år sedan G.T Bäckmans stipendium i hemstaden Norrköping.

Solistpriset delas ut vartannat år och är Kungliga Musikaliska Akademiens största pris för yngre musiker.

Maja Borg, filmregissör - Vinnare 2020 Norrköpings kommuns kulturstipendium till Moa Martinsons minne

Kultur- och fritidsnämnden delar årligen ut ett arbetsstipendium inom kulturområdet. Stipendiebeloppet motsvarar en krona per kommuninvånare per 31 december året före. Målgruppen är konstnärer, verksamma inom alla konstarter, och syftet är att ge utrymme för ett koncentrerat konstnärligt arbete under en sammanhängande period.

”Denna artist och filmregissör föddes 1982 i Norrköping och har fortfarande familj och företag här. Hen är utbildad på Edinburgh College of Art och arbetar sedan 2007 bland annat med dokumentärer och experimentfilm. Majas första långfilm Future My Love kom ut 2012 och just nu arbetar hen med sin andra långfilm som heter Passion. Redan som mycket ung blev hen prisbelönt utomlands och hens filmer har visats på internationella festivaler. Även Norrköpings filmfond har uppmärksammat henne. Vi bedömer det som att denna konstnär har stor potential med ett spännande uttryck i film, bildkonst och foto. Hen har personlig integritet och vision samtidigt som hen klarar av att nå ut publikt. Arbetsstipendiet skulle användas för att utforska begreppet ”hållbar konst” och hitta mötespunkter mellan hållbar miljö, hållbara arbetsvillkor och hållbar ekonomi. Skapandet av rörliga bilder ska knytas till ekologiska kretslopp i mening att fundera runt fysisk och psykisk hälsa för människor och planet. Vi hoppas att konstnären vill fortsätta utveckla våra tankemönster samt filmkonsten och filmnäringen i Norrköping. Därför utser vi Maja Borg till Moa Martinson-stipendiat 2020”

Claes och Susanne Åkervall, Leons Gatukök - Årets Korvkiosk 2020

Claes och Susanne Åkervall, driver sedan 2000 Leons tillsammans, Leons är Norrköpings egen korvklassiker med anor ända sedan början av 1950-talet. 2019 hamnade Leons i nationellt fokus när statsminister Stefan Löfven höll sin pressträff inför EU-valet på platsen med en korv i näven.

Korvakademien hyllar den svenska korvkioskkulturen, bland annat genom att utse Årets Korvkiosk i Sverige, 2020 fick Leons Gatukök utmärkelsen.

"För utvecklande och bevarande av den svenska Korvkioskkulturen", det är så Korvakademien motivera valet av Årets Korvkiosk i Sverige.

Rickard Johnson och Ann Johnson, ICA Supermarket Smedby - Årets säljraket bland alla ICA Supermarkets i Sverige 2020

ICA Smedby utsågs även till årets e-handelsbutik 2020 av Norrköping handel. Utmärkelserna kommer efter att man under 2018 fram till mars 2019 genomförde en omfattande renovering av butiken. Butikens omsättning ökade med 75 procent sedan man öppnade upp efter renoveringen.

Under pandemin satsade man hårt på Onlineförsäljning vilket ligger till grund för Norrköping handels pris som årets e-handelsbutik 2020. Under pandemin ökade Onlineförsäljningen med hela 600 procent.

Morgan Lundin, Emelie Jeppsson och Michael Bonta, Lingon & Dill BBQ Team - Brons VM 2020, SM grill & BBQ 2021

Bronsplacering på BBQ VM i Texas i momentet Dessert 2020 samt fyra pallplatser och totalseger i BBQ SM 2021.

Lingon & Dills BBQ Team består av Morgan Lundin, Emelie Jeppsson och Michael Bonta. Laget har tagit många fina placeringar i SM genom åren och rankas nu som ett av topplagen i svenska grill & BBQ-sammanhang.

Teamet har tillsammans en lång erfarenhet inom branschen , de har bl a arbetat åt kändiskockar på Michelinkrogar i London, Dublin och New York, lagat mat åt ambassadörer i Madrid, deltagit på Nobelmiddagar.

Kuriosa: Lingon & Dill får Norrköpings hedersmedalj, Honoris Causa – S:t Olofsmedaljen i maj för år 2021.

Sissela Smith - SM-guld 2020, Åby ridklubb - ridsport - hoppning inomhus

Sissela vann hoppningen med konkurrens från bland annat Peder Fredriksson!

”Jag njöt faktiskt under de sista stegen innan sista hindret”

Sissela kom även på en hedrande silverplats vid SM utomhus på Mantorp i somras -21, men segraren blev då Viktor Melin som även han hedras här ikväll för den fina insatsen.

Emil Millan de la Oliva - SM-guld 2020, Eskilstuna FI – Friidrott

Vid SM i friidrott 2020 vann han guld på 10 000 meter och brons på 5 000 meter. Han är sedan Diamond League-tävlingarna i Bryssel 2020 svensk rekordhållare på entimmeslöpning då han sprang 20 128 meter. I samma lopp satte han även svenskt rekord på sträckan 20 000 meter, med tiden 59.41,32.

Norrköpings basketklubb Dolphins - rullstolslag - SM-guld 2020

I laget ingick Erik Nylander, Fredrik Karlsson, Gustav Nylander, Joakim Karlsson, Joakim Lindén, Lars Mortensen, Marvin Hudden, Mattias Karlsson, Melker Berndtsson, Olle Svensson

Norrköpings rugbyklubb Troján - rugby damer - SM-guld 2020

I laget ingick Alice Pettersson, Amanda Swartz, Anna Lennartsson, Carolina Madsen, Christoffer Nilserius (tränare/coach), Emma Hafsteinsdottir, Lisa Lindskog, Matilda Mahlberg, Mattieu Cossin-Spens (tränare/coach), Minonna Nunstedt, Mirja Brunberg, Stina Marberg, Yaiza Milletorp, Ylva Schwartz, Åsa Lennartsson

Inför säsongen vävdes föreningen ihop med Kalmar södra. På grund av corona fick laget en tuff start då de inte kunde träffas och träna tillsammans.

”Hur ska det här gå?” tänkte tränaren och coachen Mattieu i vintras. Det blev en udda start men när möjlighet funnits har laget nyttjat tiden på bästa sätt.

Fem segrar på fem matcher vilket ledde till final där de vann över Enköping med 22-12 .

”Man fattar fortfarande inte riktigt vad som har hänt” säger guldkaptenen Amanda Swartz.

Samtidigt tog herrlaget, där även coachen Mattieu ingår, ett SM-brons på hemmaplan i Norrköping. Klubben fick alltså anledning att fira dubbelt den dagen. Bronspengen genererar dock ingen inbjudan till Guldmiddagen.

Jimmy Thörnfeldt, låtskrivare och musikproducent - Vinnare 2021 Låtskrivare till Tusse vinnare i Melodifestivalen

Fem låtar, inklusive vinnaren ”Voices”, i förra årets Melodifestival. Sex bidrag i år. Jimmy”Joker” Thörnfeldt knäckte snabbt Mello-koden efter många år som låtskrivare på den internationella scenen och hits med bland andra Jennifer Lopez och Pitbull. Debut med fem bidrag förra året och sex antagna låtar i år. Vad gör dig till en så lämpad låtskrivare för Melodifestivalen?

– Bra fråga, kanske att jag kommer från en annan sida då jag har jobbat mycket i USA, och hör med andra öron. Jag försöker få in influenser från andra delar av världen. Man behöver gå ur sin comfort zone ibland. Och mycket hårt arbete, det finns inga genvägar.

Pandemin och restriktionerna kring resande ledde dig till att stanna i Sverige och skriva för Mello. Har du blivit mer aktiv på den svenska musikscenen i övrigt också?

– Ja det har öppnat lite fler dörrar i Sverige. Nyligen gjorde jag bland annat den svenska officiella OS-låten med Liamoo och Klara Hammarström.

Vad kan du berätta om dina bidrag i år?

Vad kan du berätta om dina bidrag i år?

– Fartfyllt med mycket energi.

Du var i ESC-final förra året med inte bara Sveriges bidrag, utan även Cyperns och San Marinos. Har du låtar i andra länders uttagningar i år också?

– Än så länge har jag inte det, men många av dom utländska tävlingarna är ju inte klara ännu, så det kan ju hända nåt på vägen. Men inget bestämt nu iallafall.

Nicole Biegniewska, violinist - Vinnare 2021 Golden Classical music awards + Internationella musiktävlingen "Impressions" i Litauen

Nicole 18 år debuterade redan som 9-åring och har vunnit flera priser. Nu fortsätter hon fylla på sitt redan imponerande CV med första pris i ”Golden Classical Music Awards” och ska spela i anrika Carnegie Hall i New York. Nicole tävlade med stycken av bland annat Bruch, Paganini och Bach.

”Det är otroligt roligt att få det här priset. För mig har det alltid varit en dröm att få komma till New York och spela i Carnegie Hall – det känns fantastiskt”

Nicole går sista året på De Geer musiklinje och siktar på fortsatta musikstudier på högre nivå därefter.

Anneli Lindberg, konstnär - Vinnare 2021 Norrköpings kommuns kulturstipendium till Moa Martinsons minne

Kultur- och fritidsnämnden delar årligen ut ett arbetsstipendium inom kulturområdet. Stipendiebeloppet motsvarar en krona per kommuninvånare per 31 december året före. Målgruppen är konstnärer, verksamma inom alla konstarter, och syftet är att ge utrymme för ett koncentrerat konstnärligt arbete under en sammanhängande period.

Motivering:

”Anneli Lindberg arbetar med grafik, foto, blandtekniker samt textil. Hon bor i Norrköping och har, förutom det egna konstnärskapet, en drivande roll inom kvinnonätverket Hemma och Husmorsgraffiti. Hon är utbildad på Liljeholmens Folkhögskola i Rimforsa samt Folkuniversitetet och Lennings textiltekniska institut i Norrköping. I många år var hon yrkesverksam inom textil och har dessutom haft ett mycket långt pärlband av utställningar, främst i Östergötland. Hon känns som en skicklig blandning av lokalt och globalt med både färglek och historia i verken. Vi anser att det blir spännande att låta henne få fria händer för att se hur hon konstnärligt önskar klä Norrköping i framtiden”

Vidar Olsson, VOPL Studios - Vinnare 2021 av Lego Masters

Efter över 100 timmars byggande vann Vidar Olsson från Norrköping tävlingen Lego Masters Sverige tillsammans med Felix Ternman från Malmö. Finalbygget blev en filmrulle och det var det mästerverket som gjorde att de tog hem segern.

"Vi gjorde en stor filmrulle där man fick se skapandet av film i en process så man fick följa från manusförfattandet till röda mattan och vinna priset", säger Vidar Olsson.

Vidar Olsson var osäker på om han ens skulle platsa i Lego masters. Efteråt stod han som vinnare i par med Felix Ternman. Nu har Vidars vardag förändrats och 22-åringen kan leva på lego som tidigare var en hobby.

– Det är ett jobb att driva företag, men lego är hobbyn som det plötsligt gick att tjäna pengar på. Vilket är jättekul, berättar Vidar Olsson.

2012 startade den då tolvårige Vidar youtubekanalen, vplostudios.com. Idag har han 30 000 prenumeranter och över 7 miljoner visningar. Det är ingen lättköpt produktion. Vidar Olsson kan hålla på en månad för en filmsekvens på en minut.

– Det är sjukt, men samtidigt väldigt roligt, säger han.

Mellandagarnas workshops på Cnema och Visualiseringscenter är hemmaplan för Vidar. På andra sidan Kungsgatan gick han på film- och musikgymnasiet och han hyllar Visualiseringscenter som varit en stor inspiration och lite av en ungdomsgård för honom.

Lisa Lindgren, Visualiseringscenter C - Vinnare 2021 Visualiseringscenter C, Filmen Making Magic har vunnit tre priser 2021:
- Best Documentary Fulldome Film” på Fulldome Festival i Minsk, Belarus
- Best Long Form på Macon Filmfestival i Georgia, USA
- Best 3D Movie vid Fulldome Festival i Brno

Under 2021 har Norrköpings Visualiseringscenter vunnit pris på tre olika internationella filmfestivaler med domfilmen Making Magic 3D (se ovan vilka det är). Domföreställningen är producerad av Norrköpings Visualiseringscenter C inom WISDOME med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Making Magic är en 8K Fulldome-show i 3D baserad på forskningen bakom digitala visuella effekter. I föreställningen får man följa med Peter Stormare på en hisnande resa och upptäcka hur effekter skapas – från ekvationer till explosioner. Citat från Peter Stormare, skådespelare: ”Jag är stolt och glad att jag fått medverka i filmen Making Magic 3D. Tack och Grattis till oss alla!


Peter Ringstad, Ligna Energy - Sveriges bästa och mest lovande klimatinnovation i tävlingen Startup 4 Climate 2021

Ali Meamar, Infinity group AB - Årets Nystart 2021


Kvarteret Gamla Tullhuset 1 – Kategorin Årets renovering/restaurering , Kvarteret Gamla Tullhuset 1
Anna Carlsson, Maria Ihrefors och Peter Ågren Millimeter Arkitekter, Stockholm
Peter Bodefalk, Spinnhuset Fastighets AB
Samuel Liljethörn, Fredriksson arkitektkontor AB
Per Furuheim, SEFAB
Christian Carinci, Åby Fasad

Årets Fasad är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad. Bakom priset står Mur & Putsföretagen, 2021 utsågs renoveringen och restaureringen av Tullhuset 1 till Årets Fasad.

Nominering:
Betydelsen av landets kulturbyggnader är stort. Det här är byggnader som binder samman vårt samhälle med historien och som skänker både samhället och oss invånare stolthet och känsla av tillhörighet. Därför är vården av dessa byggnader av yttersta vikt. Inte bara för att bevara dem utan även ge dem rätt förutsättningar att ha en fortsatt funktion i dagens samhälle efter, ibland, helt nya villkor och förutsättningar. Vinnaren av Årets Fasad i kategorin renovering visar att byggnader skapade i en tid långt före dagens krav och behov kan återges en glans och lyskraft där fasadens originalitet tydligt avspeglas samtidigt som byggnaden ges en funktion som blir central i dagens levande stadsmiljö. Omsorg om ursprung och detaljer, gediget hantverk och mod att skapa nya möjligheter har tydligt präglat arbetet bakom det vinnande bidraget.

Viktor Melin - SM-guld 2021, Åby ridklubb - ridsport hoppning utomhus

Kompiskampen med ryttarkollegan Sissela Smith levde hela vägen in. Före SM:s finalrunda ledde Sissela före Viktor Melin. Duon från Åby Ridklubb var också etta och tvåa till slut – men omvänt efter sista rundan.

Viktor Melin på Atina vann SM-guldet med minsta möjliga marginal. Han rev ett hinder och hade fyra fel när han fick se Sissela Smith på Casemiro rida för att vinna. Hon gjorde det länge och väl felfritt ...
Hon hade råd med ett nedslag, men med ett tidsfel utöver det skulle Melin gå förbi. Sissela såg säker ut fram till näst sista hindret som hon kom fel till, rev och när hon var klar hade hon missat maxtiden med nio hundradelar. Så tätt var det.

För två år sen hade vi Viktor på Guldmiddagen då han den gången tagit SM-guld 2019 på inomhustävlingarna i Södertälje.

”Det betyder mycket. Framför allt att ha ett ute och ett inne nu. Det är det största jag vunnit, helt klart.”

Malin Baryard-Johnsson - OS-guld, bragdguld, Jerringpriset 2021, Linköpings fältrittklubb - ridsport hoppning lag

Lag tillsammans med Peder Fredricsson och Henrik von Eckerman (tidigare bosatt Söderköping)

OS 6-7 augusti 2021 (framflyttat från 2020) i Tokyo. Första OS-guldet på 97 år!

Årets lag – Bragdguld – Jerringpris - Idrottsgalan 2022

Ryttarkarriär i korthet:

Började rida på ridskola i Söderköping. Följde med sin syster ….. Vann sitt första SM-guld med ponnyn Innishannon 1989. Tränade och arbetade för John Whitiker i England under några år på 90-talet, tog flera stora medaljer i klasser ”Yong riders” (lagsilver -94, lagguld -95). Slog igenom internationellt 1996. Ingick i Sveriges silver-lag på OS i Aten 2004 . 2003 rankad som etta på världsrankingen med kända hästen Butterfly Flip. Är sedan 2014 sportchef för Sweden international Horse Show.

Anna Ringholt - Årets ridlärare 2021, Åby ridklubb - ridsport

Årets ridlärare 2021 – tilldelat vid Ryttargalan 24 nov 2021 av Svenska ridsportförbundet i samarbete med Granngården. Ett pris som lyfter det goda ledarskapet .

Motiveringen:

”Årets ridlärare är ett pris som ligger Granngården väldigt varmt om hjärtat. Ridlärarna är våra hjältar, eftersom det är de som utbildar i den viktiga hästkunskapen och hur du som ryttare tillsammans med hästen kan åstadkomma magi”

”Jag är en helt vanlig ridlärare som har detta som en livsstil och kall” säger Anna.

”Jag älskar både hästar och folk och just att få den kombinationen, det är helt perfekt, säger Anna och berättar att hon brinner för att få ”det vanliga att funka”. Men jag försöker alltid utmana mig själv och anpassa jobbet till dagens samhälle, pedagogik och forskning.”

Norrköpings basketklubb Dolphins - SM-guld 2021

I laget ingick Adam Ramstedt, David Bergström (klubbdirektör), Felix Terins, Hampus Åhlin, Hugo Bergström, Hugo Lilja, Kevin Taylor Lundgren, Lucas Lindh, Micke Stenbom, Mikko Riipinen (coach), Robin Lager, Tim Schüberg, Vincent Tayor

Norrköping är svenska mästare i basket efter att ha besegrat Södertälje i fyra raka matcher. Det är lagets första SM-titel på tre år och den sjätte i klubbens historia. Norrköping vann den avgörande matchen med 91–86.

– Det var en tuff match och jag är så jävla stolt över grabbarna genom hela säsongen, folk trodde att vi skulle komma sjua i år och nu står vi här med guldet, säger Felix Ternis till SVT Sport.

Det krävdes en seger från gästerna Södertälje för att hålla finalserien vid liv. De gick in i halvtid med 51–47, en ledning som höll sig även efter den tredje perioden. Men i den fjärde och avgörande perioden visade Norrköping mästartakterna och drog ifrån.

De klev upp i ledning med fem minuter kvar och sedan var det inget snack om saken. Norrköping vann den sista perioden med sammanlagt 26–15.

– Det här var absolut den tuffaste matchen vi spelat i år, säger Adam Ramstedt, som blev utsedd till finalseriens mest värdefulla spelare, till SVT Sport och fortsätter:

– Att vinna allt är otroligt stort. Vår hemlighet är hårt jobb, och vi har underbar lagkemi. Det här är mina bröder till döden.

Frida Högberg, Gohar Mossavarrahmani och Niloofar Mosavar Rahmani, KFUM - SM-guld 2021 discgolf Dam

Frida Högberg - vann tävlingsmomentet Discathon
Gohar Mossavarrahmani - vann tävlingsmomenten DDC och Fristil
Niloofar Mosavar Rahmani – vann tävlingsmomenten Discgolf Allround, DDC, Längd, Fristil och Allround

Frisbee har många olika tävlingsmoment till exempel allround, längd och fristil.

John Nyberg, KFUM - SM-guld 2021, KFUM - discgolf Open

John Nyberg vann tävlingsmomentet Längd

Markus Lenefjäll, Mikael Wik, Thomas Holmberg, William Svensson, BK Kaskad - SM-guld 2021 bowling

Tremanna-SM 2020 var arbetsnamnet på tävlingen. Detta då just denna SM-final har skjutits upp ett par gånger – från början skulle det faktiskt ha hållits i slutet av 2019 – på grund av coronapandemin. Men 11 december 2021 kunde tävlingarna till slut genomföras.

Tre lag hade sedan tidigare kvalificerat sig för finalspelet, varav två var från Kaskad i Norrköping. Först slog det ena Kaskad-laget ut Team Enköping på ett enkelt sätt i semifinalen. I finalen väntade motstånd i form av det andra Kaskad-gänget som innehöll William Svensson, Markus Lenefjäll, Mikael Wik och Thomas Holmberg. Det sistnämnda laget kammade hem SM-guldet.

”Vi förlorade med 13 poäng i första serien. I andra serien började vi med en strike och ett hål medan de dubblar. Då kändes det lite tufft, men vi tog hem alltihop i andra serien, säger Markus Lenefjäll.” ”Det var kul att möta polarna. Det var en välspelad final”

”Vågar man fira ordentligt när det blev seger mot lagkamraterna?

– Haha, vi tar det ganska lugnt. Det blir nog en middag ihop. Det blir nog bäst.”

Kaskad tog alltså både SM-guld och SM-silver men vi bjuder tyvärr bara in guldmedaljörerna till Guldmiddagen

Ebba Årsjö - OS-guld två stycken + OS-brons 2022Alpint

Ebba Årsjö är 21 år och paralympisk mästare i alpin superkombination, Sveriges första guld på åtta år.

Ebba hemlighöll länge sin funktionsvariation och tränade med den alpina eliten tills hon var 18 år.

Muskelnedsättningen i högerbenet är en bieffekt av syndromet som hon föddes med, Klippel-Trenaunays syndrom. Det är en medfödd sjukdom som kännetecknas av hudförändringar i form av så kallade portvinsfläckar, kärlmissbildningar i blod- och/eller lymfkärlssystemet samt skelettförändringar och förstorade mjukdelar.

– Det ser ut som väldigt mycket åderbråck över hela benet. Det är ytliga blodkärl som kan börja blöda väldigt lätt. Det ser väldigt läskigt ut och obehagligt, sade hon till TT inför Paralympics.

– Det är ju mycket därför jag har hållit det hemligt och nästan alltid haft byxor på mig. Det har varit lättast så.

Vad betyder allt du fått vara med om tack vare parasporten?

– Det går inte att beskriva med ord hur mycket det här betyder för mig. Det är ett helt annat liv och mål jag har fått, jag kan leva på det här nu.

Läs mer om Guldmiddagen på norrkoping.se

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 22 april 2022