Äntligen! Augustifesten är tillbaka 2022

Publicerad: 21 april 2022
Publikhav framför scen i Vasaparken en solig sommaekväll.

Publikhav från tidigare Augustifest. Foto: Norrköpings kommun

Efter två år utan stadsfest på grund av pandemin är äntligen Augustifesten tillbaka. Från onsdag den 17 augusti till söndag den 21 augusti kommer myllret, människorna, musiken och marknaden till Norrköping igen.

– Jag vet att många har saknat Augustifesten med dess arrangemang och aktiviteter för alla åldrar. Det är väldigt roligt att ett av Norrköpings större evenemang nu kommer tillbaka. Just nu är planeringen i full gång för att göra stadsfesten till innehållsrika dagar för alla besökare. Vi kommer ha vissa nya inslag, men besökare kommer ändå att känna igen sig, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

2019 hade området koncentrerats till en mindre yta, men i år förnyas stadsfesten igen. Nu kommer Augustifesten spridas ut och engagera hela stan. Knallarna och gatumarknaden flyttar ”hem” igen till Gamla Rådstugugatan.

– Tillsammans kan vi skapa den bästa Augustifesten. Nu önskar vi hjälp av föreningar, fastighetsägare och näringsliv att fylla vårt vackra Norrköping med liv och rörelse under vecka 33, säger Carita Nord Isgren, också hon evenemangskoordinator på kultur- och fritidskontoret.

Sedan restriktionerna för covid-19 släpptes har kommunen fått in många frågor om planerna för sommarens evenemang.

– Det finns ett stort intresse för Augustifesten bland kommuninvånarna. Därför känns det härligt att äntligen få ge beskedet att årets stadsfest kommer att bli av, mer livfull än någonsin, säger Per Ziljat (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Vill du bli en del av Augustifesten?

Arrangörer och volontärer

Har du frågor om Augustifesten som arrangör?
Är du sugen på att arbeta som en av stadsfestens viktiga volontärer?
Hör av dig via e-post till: augustifesten@norrkoping.se

Anmäla marknadsplats för knallar

Vill du anmäla marknadsplats till knallemarknaden?
Fyll i intresseanmälan för plats på knallemarknaden här!

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på vad som kommer hända under Augustifesten 2022?
Här kommer vi uppdatera när vi har nya saker att berätta om!

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 21 april 2022