Påsklov i Norrköping!

Publicerad: 11 april 2022

Foto: Norrköpings kommun

Påsklovskalas i Värmekyrkan, skapande verkstad i Ateljé Krumeluren på Konstmuseet, påskmingel på Stadsmuseet och påskfirande med Bamse på Kolmårdens djurpark. Det blir många aktiviteter i Norrköping för barn och unga under påsklovet. De flesta aktiviteterna är gratis.

– De senaste åren har påsklovsaktiviteterna främst varit digitala på grund av pandemin. Nu är vi glada över att kunna erbjuda ett påsklov fullt med fysiska möten och roliga aktiviteter runt om i Norrköping, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör i Norrköpings kommun.

Årets nyhet är Påsklovskalaset i Värmekyrkan där trollkarlen Daniel Karlsson, från tv-programmet Den itusågade kaninen, inleder showen och följs av en annan barnfavorit - Mojje. På Norrköpings konstmuseum får barnen ta del av den nya utställningen med textilkonstverk av Noa Eshkol för att sedan skapa egna i Ateljé Krumeluren.

Kvastlopp på Stadsmuseet
På Norrköpings stadsmuseum kan barnen gå på skattjakt, tillverka sin egen kvast och trimma den inför kvastloppet, samt gå på familjevisning och lära sig om hur livet var för 100 år sedan. På Visualiseringscenter har den nya labbmiljön och utställningen Wadströms Exploranation Laboratory precis öppnat upp, och det finns möjlighet att träffa forskare, utvecklare och pedagoger i labbmiljön.

Lamasafari och chicken race
Norrköpings fritidsgårdar erbjuder ett fullspäckat program under påsklovet. På Frinavets fritidsgård blir det bland annat chicken race, basket och dans och på Råssla fritidsgård kan man följa med på lamasafari. Kolmårdens djurpark öppnar till påsk, och där kan barnen se den helt nya teaterföreställningen Bamse och båtsemestern, träffa häxorna i Häxköping och utforska det gigantiska Morotslandet tillsammans med påskharen.

Låna gratis utrustning
På Fritidsbanken i Klockaretorpet finns sport- och fritidsutrustning att låna gratis i 14 dagar. Här finns bland annat fotbollar, skateboard, inlines och innebandy.

– Vi hoppas på härligt vårväder och då finns det inget bättre än att vara aktiv utomhus. Det är bara att komma till Fritidbanken och låna den utrustning man vill ha, säger Maria Modig.

Här finns aktiviteter som Norrköpings kommun erbjuder för barn och unga.

Här har vi samlat ett gäng tips inför påsken för stora som små. Hitta ditt nästa äventyr!

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 11 april 2022