Tyska torget förvandlas till Vintertorget

Publicerad: 22 november 2021
Vintertorget, Tyska torget Norrköping

Vintertorget, Tyska torget Norrköping

Snart kan du snöra på dig skridskorna och åka en sväng mitt i city. I slutet av november kommer Norrköpings kommuns nya koncept Vintertorget att ta över Tyska torget. Med konstisbana, grillplats och ljussättning vill kommunen sprida glädje under årets mörkaste månader och bjuda in till aktiviteter och gemenskap.

– Tyska torget har den perfekta ytan för att skapa vårt vintertorg, och vi hoppas att många invånare och besökare kommer passa på att ta en sväng på isen. För nybörjare kommer det också under helgerna erbjudas prova på-tillfällen med hjälp av Vita Hästen och Norrköpings konståkningsklubb säger Tommy Karlsson, evenemangsstrateg Norrköpings kommun.

Från och med sista helgen i november till sista helgen i januari kommer Vintertorget att erbjuda aktiviteter mellan klockan 10:00-20:00 alla dagar. Förutom konstisbanan, med möjlighet till lån av skridskor genom Fritidsbanken på helger och varje dag under jullovet, kommer det också att finnas en grillplats. Allt omgivet av vinterinstallationer som till exempel snögubbar och renar av granris.

– Vi vill bjuda in till familjeaktivitet. Musik och ljussättning kommer också bidra till att skapa en riktigt fin vinterstämning som lockar till rörelse, säger Tommy Karlsson.

Läs mer om Vintertorget

Läs mer om Norrköping Light Festival

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 22 november 2021