Norrköpings kommun satsar på Halloween

Publicerad: 27 oktober 2021

Den 5-6 november bjuder Norrköpings kommun på ett helt nytt Halloweenkoncept. Halloweenpromenaden ”En förskräckligt ljuvlig vandring” i Industrilandskapet är ett led i Norrköpings kommuns besöksnäringsstrategi för att locka besökare till staden.

 – Många av hotellen i stan har redan en hög beläggning under höstlovsveckan och vi vill skapa mervärde till besökarna. Halloweenpromenaden är en unik aktivitet som blir ett spännande komplement till det övriga stora utbud som finns under veckan på våra andra besöksmål, säger Christina Leinonen, näringslivsutvecklare för besöksnäringen i Norrköpings kommun.

Halloweenpromenaden ”En förskräckligt ljuvlig vandring” arrangeras av det upphandlade evenemangsbolaget Happy events i samarbete med Norrköpings kommun. Den 5-6 november mellan klockan 16:00-21:00 kan man gå promenaden som startar vid Holmentornet och avslutas vid Värmekyrkan.

– Det är jättekul att vi på Happy och vår samarbetspartner Padab får vara en del av den utvidgade satsning som kommunen gör kring Halloween och Industrilandskapet. Vi hoppas att besökarna ska uppskatta vår läskiga vandring, säger Stefan Papangelis, VD på Happy.

Inför årets höstlov har Norrköpings kommun haft flera sponsrade inlägg på sociala medier riktat specifikt mot barnfamiljer i Mälardalen. För att driva invånare och besökare till restaurang och handel kommer man under höstlovet också, i samverkan med några av stadens restauranger, erbjuda specialerbjudanden på mat.

– Norrköping är en fantastisk stad att besöka oavsett tid på året. Att vi utvecklar besöksnäringen och breddar utbudet i stan för våra besökare är oerhört roligt och viktigt. Höstlovet har blivit en av årets viktigaste veckor för många företag och det drar hela näringen i Norrköping nytta av, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 27 oktober 2021