Fokus på- MWH of Sweden

Publicerad: 28 september 2021
Maria Seraki cyklar med en röd halsduk i handen

Det rullar på för Maria Seraki, grundare av MWH of Sweden.

Du vill känna dig välklädd. Du vill kunna röra dig obehindrat. Känna dig bekväm helt enkelt. Vilka kläder väljer du då? Kanske MWH:s kollektion med bland annat bekväma kostymer!

Maria Seraki, grundare av MWH, drömde länge om att få arbeta med kombinationen mode och sport. Hon levde ett aktivt liv på olika sätt och hade ett jobb där hon behövde vara snyggt klädd. Det skavde lite, hon hade svårt att hitta kläder som svarade upp mot hennes behov.

Tankarna på att utveckla bekväma snygga kläder började när Maria precis separerat och börjat nytt jobb samtidigt som sonen började skolan. Sonen tyckte det var tufft med alla förändringar och var inte pigg på att gå till skolan. Det enda som funkade var att dribbla boll på vägen dit. I såna lägen behöver man bekväma kläder.

Ytterligare en faktor var att jobbet på SAAB krävde representativ klädsel och att cykelturen till jobbet skulle kännas bättre om kostymen var bekvämare.

- Jag såg en lucka på marknaden och bestämde mig för att fylla den. När jag började nysta genom att ta kontakt med olika företag och organisationer kom bollen i rullning och det ena gav det andra, säger Maria.

MWH står för Move & Work in Harmony – och det är precis det Maria vill ge kvinnor i farten och karriären möjlighet till. Då är det viktigt att man inte är begränsad av obekväma kläder när man hittar tid för att leka och sporta lite mitt i livspusslet och en stressig vardag.

Full fart framåt!

Den första kontakten var med Casalls VD, Carl-Axel Surtevall, han trodde på idén och öppnade dörrar till andra som också trodde på Maria och hennes idé. Dessutom träffade hon Malin Källström, som är medgrundare, genom Carl-Axel.

Maria hittade också en tillverkare i Portugal som ville satsa på MWH. De är lite dyrare men är justa arbetsgivare, något som är viktigt för Maria, och så samarbetar de redan med ett antal kända varumärken.

Tidigt i processen kontaktade Maria MQ och de nappade direkt på idén. MQ Marqet har varit till stor hjälp med råd kring kollektionen under vägen. Än så länge finns kläderna bara periodvis i vissa butiker, men 2022 kommer de att finnas konstant i ett tiotal av MQ Marqets butiker, och kläderna kommer också fortsatt att finnas på nätet.

Några möten med Jessica Almenäs, som ofta syns i TV, resulterade i att Jessica blev både delägare och fotomodell för MWH.

Maria har jobbat inom många olika områden som alla har gett henne en skjuts i rätt riktning.

- Att starta MWH känns lite som ett examensarbete utifrån mina tidigare erfarenheter. Men mycket handlar också om möten och människor – har du rätt personer runt dig nås gemensamma goda resultat, säger Maria.

Det är normalt sett krävande att starta ett företag och var kanske ännu mer krävande mitt i en pandemi med många konkurser inom modebranschen. Men Maria har både bra medarbetare och delägare, samt även mentorer i sitt nätverk och hon är tacksam att de hjälper henne framåt i utvecklingen av företaget. Hon hoppas att de tillsammans ska kunna skapa ett globalt bolag där hållbarhetsfrågan är självklar, där medarbetarna trivs och som levererar kläder så sköna att kunderna dansar fram.

Tips från MWH of Sweden

  • Koppla på ditt hjärta!
  • Våga diskutera din idé med andra – samarbeta med andra!
  • Ta risker – allt kan inte vara perfekt från start


Fakta MWH of Sweden

Ägare: Maria Seraki, VD och huvudägare

Bransch: mode

Antal anställda: 3

Kontakt: 070-170 09 67, maria@mwhofsweden.com

MWH of Sweden

MWH® (@mwhwear) • Foton och videoklipp på Instagram

MWH of Sweden | Facebook

MWH of Sweden: Overview | LinkedIn

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 30 september 2021