Norrköping redo för Musikhjälpen 2021

Publicerad: 3 september 2021

Den 13-19 december kommer Musikhjälpens bur att stå på Gamla torget i Norrköping. Exakt hur årets upplägg kommer att se ut beror på pandemins utveckling under hösten. Förra årets planer på att välkomna Musikhjälpen till Norrköping fick ställas in på grund av pandemiläget, men nu gör man ett nytt försök.

– Det är väldigt roligt att vi får ta upp planeringen igen kring hur vi som värdstad kan göra årets Musikhjälpen till ett evenemang som kan glädja personer oavsett vart i landet man befinner sig, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

Musikhjälpen 2021 äger rum på Gamla torget vid Industrilandskapet i Norrköping mellan den 13-19 december.

– Gemenskap, engagemang, omtanke och medmänsklighet är viktigare än någonsin. Norrköping är en musikstad som har väldigt goda förutsättningar för att stå värd för ett sådant här evenemang. Musikhjälpen blir en viktig kick-start för Norrköping som evenemangsstad, inte minst för besöksnäringen som lidit svårt under pandemin. Självklart kommer vi att vara ytterst måna om att evenemanget genomförs på ett så säkert sätt som möjligt sett till rådande restriktioner, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Evenemanget kommer inte att samla större publik än vad rådande restriktioner tillåter och tillsammans med Musikhjälpen kommer Norrköping som värdstad se till att evenemanget kan genomföras på ett säkert sätt.

– Vi kommer att hitta lösningar för ett bra Musikhjälpen och ser fram emot att äntligen komma ut till ett torg igen. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framför allt för att den insats Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin, säger Musikhjälpens projektledare Karl-Johan Paulsson.

– Det känns otroligt skoj att Musikhjälpen vill komma tillbaka till oss och Norrköping är redo. Här finns värme, gemenskap och ett stort engagemang, vi har längtat länge nog nu, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator Norrköpings kommun.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Det är ett insamlingsevenemang som varje år samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Tre kända artister/programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar, vilket motsvarar 6 dagar. Under den tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig för insamlingen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och till stora delar också i SVT 2. 2019 var Västerås värdstad för Musikhjälpen. Temat var ”Sex är inte ett vapen”. Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg programledde när publiken startade nästan 650 000 engagemang och samlade in över 50 miljoner kronor.

Mer information om Musikhjälpen:
Musikhjälpen på Sveriges Radio
Musikhjälpen på Visit Norrköping


Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 13 september 2021