Visualiseringscenter vinnare på internationell filmfestival

Publicerad: 5 augusti 2021

Norrköping Visualiseringscenters domfilm Making Magic 3D – A Visual Effects Story tog hem priset för ”Bästa 3D film” på Fulldome Festival i Brno, Tjeckien den 30 juli.

I oktober 2020 hade Visualiseringscenter världspremiär för sin nya domfilm Making Magic 3D – A Visual Effects Story. Några veckor senare stängde tyvärr centret sin publika verksamhet pga pandemin, men nu lagom till sommaren kunde dörrarna äntligen öppnas upp igen. Även filmfestivaler har börjat arrangeras igen.

Den 30 juli var representanter från Visualiseringscenter på plats på Fulldome Festival i Brno, Tjeckien där Making Magic 3D blev utsedd till ”Bästa 3D film”. Festivalen har arrangerats sedan 2014 och samlar årligen de största aktörerna inom domfilmsproduktion med ett gediget program av filmvisningar, nätverkande och prisutdelning.

Making Magic är en 8K Fulldome-show i 3D baserad på forskningen bakom digitala visuella effekter. I föreställningen får vi följa med Peter Stormare på en hisnande resa och upptäcka hur effekter skapas – från ekvationer till explosioner.

Domföreställningen är producerad inom WISDOME-projektet av Norrköpings Visualiseringscenter C med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Inom Wisdome samverkar Sveriges fem ledande science center och flera universitet med utgångspunkt i den världsledande forskningen inom visualisering som bedrivs vid Visualiseringscenter och Linköpings universitet.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 5 augusti 2021