Ateljé Krumeluren poppar upp igen med färg, penslar och sprayburkar i bagaget

Publicerad: 14 juli 2021
Ferieungdomarna Emilia och Bruno över på grafittiteknik

Ferieungdomarna Emilia och Bruno över på grafittiteknik

För fjärde sommaren i rad åker Konstmuseets bildverkstad Ateljé Krumeluren ut med en full skaparbuss för att Norrköpings sommarlovslediga barn och unga ska få utforma egna konstverk i olika material.

Beroende på väder och vind poppar Krumeluren upp i parker och på badplatser måndagar till torsdagar vecka 27-29. Tillsammans med museets pedagoger Lisa Lundell-Karlberg och Ami Jammeh samt ferieungdomarna Emilia och Bruno får barn och unga då möjlighet att utforska sin skaparglädje. Alla som vill får även visa sina Krumelur-konstverk i en utställning som byggs upp i Galleri Krumeluren på Norrköpings Konstmuseum i augusti.

– Det här med en utställning är nytt för i år, säger Lisa Lundell-Karlberg, museipedagog. Vi vet hur uppskattat det är att måla, göra graffiti eller skulptera figurer under sommarlovet. Nu tar vi skapandet ett steg längre när vi låter barnens egna konstverk ta plats på Konstmuseet. Då kan även familj och vänner få komma och titta på resultatet.

Tider och platser för Krumeluren Pop-Up meddelas dag för dag på Instagram-kontot @ateljekrumeluren. Det går även bra att kontakta Konstmuseets reception 011-15 26 00 eller konstmuseet@norrkoping.se. Bland annat besöks Silverringen, Åby Bibliotek, Vasaparken, Folkparken samt campingarna i Skärblacka och Kolmården.

Dessutom i Skulpturparken: teater på torsdagar, Stadsbibliotekets bokcykel på plats, yoga, pysselpåsar och mycket mer.

Verksamheterna genomförs med hänsyn till rådande restriktioner och rekommendationer i samband med covid-19.

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 10 augusti 2021