Fokus på- The Nap Lab

Publicerad: 1 juli 2021

The Nap Labs mål är att förbättra hur vi sover. FOTO: The Nap Lab

Om du vill förbättra din kondition eller öka din muskelstyrka finns det en mängd redskap och tjänster till buds, likadant om du vill förbättra din kosthållning. Men när det handlar om en annan viktig del i vårt välbefinnande – sömnen – är utbudet inte alls lika stort.

Idén till The Nap Lab föddes ur diskussioner om välmående och sömn. Simon Österström och Erik Edholm var förundrade över hur lite hjälp det fanns att tillgå när det gäller något så viktigt som sömn. Vid efterforskningar hittade de inte mycket mer än sömntabletter, vilket kanske kan vara en lösning i kortare perioder. Men för att försäkra sig om en god sömn långsiktigt behöver man något annat. The Nap Lab hittade tyngdtäcket. Det hade ditintills bara använts inom vården, men med gott resultat. Varför skulle man inte kunna må väl av ett sådant täcke även hemma i sitt eget sovrum? Ett täcke som ger en trygg känsla av att bli omfamnad.

Idén kändes helt rätt och de började leta leverantörer. Tack vare sina goda kontakter i Kina hittade de snart en tillverkare där. Att de kände till hur den kinesiska kulturen fungerar och att de också pratar kinesiska underlättade.

- Vi visste inte då hur rätt i tiden vår idé skulle komma att bli. Efterfrågan blev mycket större än vi vågat drömma om och lagret tömdes så snart en ny leverans kom hem, säger Simon Österström.

Att hitta nya svar på gamla frågor

Simon och Erik använder ett utifrånperspektiv för att hitta nya kreativa lösningar. Det krävs många gånger nya angreppssätt och nya vinklar för att hitta lösningar på gamla problem. Simon förklarar:

- Vi är inte experter på sängtextilier från början men vi försöker se det som vår fördel. Att vi istället kan vara nyfikna och komma upp med nya idéer som de befintliga aktörerna i branschen inte tänkt på. Till vår hjälp har vi också en nära dialog med många av våra kunder och vi driver en del av utvecklingen tillsammans med dem.

En mycket viktig parameter för att få en god sömn är en individuellt anpassad temperatur. Fryser man går det enkelt att lösa med flera täcken. Är man däremot för varm blir det svårare, speciellt under sommarens värmeböljor.

- För att lösa detta problem har vi hittat ett nytt material – tencel – som med större andningsförmåga och bättre fukttransport ger en svalare känsla. Vårt nya sommartäcke har redan blivit en storsäljare, säger Simon stolt.

De har med tiden även utökat sortimentet med bland annat kuddar, örngott, sängar, samt olika modeller av täcken. Detta för att kunna erbjuda en helhet för sovrummet och en god sömn. The Nap Lab satsar på fortsatt utveckling av både produkter och tjänster så att de kan hjälpa ännu fler människor till bättre sömn. De finns idag i Sverige, Norge, Finland och Tyskland och bearbetar just nu ytterligare ett antal marknader.

Tips från The Nap Lab

  • Var dynamisk, acceptera att det går bra och ”rid på vågen”, och om något inte går bra, ta bort det även om det är ”your darling”.
  • Ta hjälp – var prestigelös – det finns massor av människor som kan ge råd och idéer.


Fakta The Nap Lab:

Ägare: Simon Österström och Erik Edholm

Bransch: Näthandel

Antal anställda: 5

Kontakt: simon@thenaplab.com, 070-66 77 863

Hemsida

Facebook

Linkedin

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 1 juli 2021