Ljus vinter i Norrköping också i år

Publicerad: 23 juni 2021
Bild på vattnet vid strömmen upplyst med en text Norrköping Light Festival

Bild: Fredrik Schlyter

Norrköping Light festival kommer att lysa upp vintermörkret i Norrköping också i år. Precis som i fjol skapas installationerna i regi av Norrköpings kommun tillsammans med det lokala näringslivet och lokala kreatörer.

 – Projektgruppen är i full gång med det förberedande arbetet och i det ingår att titta på hur årets Norrköping Light festival kan genomföras på ett så bra sätt som möjligt under rådande förutsättningar. Vi hoppas och utgår från att förutsättningarna i år blir mer positiva än i fjol. Antalet vaccinerade människor ökar för varje dag, men självklart är vår planering flexibel med tanke på pandemin, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.

Det blir sjunde året i rad som arrangemanget kommer att lysa upp Norrköpings innerstad. Likt tidigare år kommer det att omfatta en rad installationer som presenteras längre fram i höst. Tanken är att lyfta fram den talang och teknik som finns i Norrköpings kommun.

– Precis som förra året vill vi ha in många kreativa idéer och förslag till installationer, och vi uppmanar dem som vill vara med och bidra att höra av sig till oss. Det här är något vi skapar tillsammans, säger Maria Olofsson, projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun.

Norrköping Light festival är tillgänglig för alla och har snabbt blivit ett uppskattat inslag i Norrköping under december och januari. Intresset inom det lokala näringslivet är också stort och många företag har valt att engagera sig, liksom det lokala kulturlivet.

– Det känns mycket bra att Norrköping blir i en stad i ljus också i år. Inte bara för stadens egna invånare, utom också för alla dem som väljer att besöka vår stad just för att ta en promenad bland alla fantastiska installationer. Det ska bli spännande att se årets utformning av festivalen, som vi självklart kommer att genomföra på ett sätt som är anpassat efter rådande situation, säger Olle Johansson (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Norrköping Light Festival 2021 planeras att ha premiär 26 november och kommer att visas till och med den 31 januari 2022.

Mer information om Norrköping Light Festival

Dela gärna sidan
Uppdaterades senast 23 juni 2021